Οδηγός WooCommerce για αρχάριους: Reports Παραγγελιών – 2ο Μέρος

Στο προηγούμενο άρθρο στον οδηγό για αρχάριους στο WooCommerce μάθαμε πως θα αναλύουμε τις αναφορές για την πρώτη υποκατηγορία, αυτή των αναφορών παραγγελίας ταξινομημένη σε Πωλήσεις ανά ημέρα. Αυτή η ενότητα όπως ξέρουμε έχει τέσσερις υποκατηγορίες οι οποίες είναι Πωλήσεις ανά ημέρα, πωλήσεις ανά προϊόν, πωλήσεις ανά κατηγορία, και εκπτωτικά κουπόνια ανά ημέρα. Σήμερα θα αναλύσουμε την υποκατηγορία Πωλήσεις ανά προϊον.

sales-by-product

Πριν ξεκινήσουμε να σας υπενθυμίσω πως θα βρεθείτε σ’ αυτό το σημείο του WooCommerce. Πηγαίνετε στο WooCommerce > Reports > Orders > Sales by product.

Πωλήσεις ανά προϊόν

Οι αναφορές των παραγγελιών των “πωλήσεων ανά προϊόν” σας βοηθάει να βρείτε περισσότερα απο τα πρόσφατα προϊόντα που έχουν πουληθεί στο κατάστημά σας. Μπορείτε να δείτε στοιχεία όπως το πιο προϊόν είναι περιζήτητο και πιο όχι. Σε αυτό το μέρος του προσθέτου μπορείτε να επιβλέπετε τις πωλήσεις των προϊόντων αποκλειστικά. Εδώ όλες οι λεπτομέρειες των προϊόντων εμφανίζονται μεμονωμένα επιτρέποντας στον διαχειριστή του καταστήματος να γνωρίζει ποια προϊόντα πωλούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και ποια δεν κερδίζουν πραγματικά την προσοχή του καταναλωτή.

Ως εκ τούτου, οι πωλήσεις ανά προϊόν είναι μια καλή παράμετρος μέσα απο την οποία μπορείτε να πάρετε στατιστικά στοιχεία σχετικά με το τι αρέσει και τι όχι στους πελάτες σας. Με το να καταλάβετε ποια προϊόντα πουλούν  πολύ στους πελάτες και τραβάνε την προσοχή τους μπορείτε να επιτύχετε περισσότερες πωλήσεις και να έχετε μεγαλύτερο κέρδος.

sales-by-product-woocommerce

Σε αυτό το μέρος του προσθέτου θα βρείτε μια παρόμοια εμφάνιση με την κατηγορία πωλήσεις ανά ημερομηνία την οποία και εξετάσαμε προηγουμένως. Μπορείτε να δείτε τις αναφορές παραγγελιών κατηγοριοποιημένες ανά Έτος, Αυτός ο μήνας, Τελευταίος μήνας, Τελευταίες 7 ημέρες ή μεταξύ μιας προσαρμοσμένης ημερομηνίας. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε τις αναφορές προϊόντων στην μορφή ενός .csv αρχείου με το να επιλέξετε την επιλογή Export CSV.

Η στήλη που εμφανίζεται στα αριστερά δείχνει τώρα τρεις διαφορετικές καρτέλες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε τις αναφορές των παραγγελιών σας με βάση τα προϊόντα.

product-search-woocommerce

Υπάρχουν τρεις καρτέλες εκεί:

  1. Αναζήτηση προϊόντων
  2. Κορυφαίες πωλήσεις
  3. Κορυφαία κέρδη

Για να δείτε τις λεπτομέρειες για κάποια απο τις παραπάνω καρτέλες απλώς κλικάρετε στο εικονίδιο που περιέχει το βελάκι ανάπτυξης για να ανοίξει η καρτέλα. (βλέπε εικόνα παραπάνω)

Ας δούμε πως λειτουργούν.

Αναζήτηση Προϊόντων

product-search

Η αναζήτηση προϊόντων είναι η πρώτη επιλογή της στήλης. Μας επιτρέπει να μελετήσουμε τις αναφορές προϊόντων μία μία ή και για δύο ή περισσότερα προϊόντα. Όταν επιλεχθεί το μενού εμφανίζεται μία γραμμή αναζήτησης και ένα κουμπί “εμφάνιση”. Μπορείτε να δείτε τις αναφορές για ένα ή περισσότερα προϊόντα απλώς εισάγοντας τα ονόματα των προϊόντων στην γραμμή αναζήτησης και στη συνέχεια κλικάροντας το πλήκτρο εμφάνιση. Ας δούμε ένα παράδειγμα:

search-product

Έχουμε εισάγει τρία διαφορετικά προϊόντα. π.χ Woo Ninja, Happy Ninja, Woo Album#1 όπως φαίνεται στην εικόνα παραπάνω.

product-search-results-woocommerce

Όταν κλικάρουμε το κουμπί εμφάνιση οι αναφορές εμφανίζονται με την μορφή γραφημάτων, γραμμών και σειρών. Με αυτές τις λεπτομέρειες να εμφανίζονται σε γραμμές και στήλες όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα.

hover-on-show-search-results

Ως εκ τούτου, εάν σύρετε το ποντίκι σας πάνω σε οποιαδήποτε γραμμή της στήλης αυτή γίνεται μωβ όπως το χρώμα στο γράφημα παραπάνω.

Οι αναφορές που εμφανίζονται στο γράφημα παραπάνω είναι κατηγοριοποιημένες βάση τις τελευταίες 7 ημέρες. Παρομοίως μπορείτε να δείτε αναφορές χρησιμοποιώντας και τα άλλα φίλτρα για παράδειγμα, Έτος, Τελευταίος Μήνας, Αυτός ο μήνας, και προσαρμοσμένη ημερομηνία. Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

Αυτός ο μήνας

this-month

Για την κατηγοριοποίηση αυτού του μήνα έχουμε ορίσει τον Ιανουάριο του 2015 ως τον επιλεγμένο μας μήνα.

Τελευταίος μήνας

last-month

Με βάση τον τρέχοντα μήνα που έχει ορισθεί ως ο Ιανουάριος του 2015 στην επιλογή αυτή θα πάρουμε αποτελέσματα για τον Δεκέμβριο του 2014.

Κορυφαίες πωλήσεις

top-sellers

Η καρτέλα για τις κορυφαίες πωλήσεις θα απαριθμήσει όλα τα προϊόντα που πωλήθηκαν περισσότερο κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Το χρονικό διάστημα μπορεί να είναι Έτος, Αυτός ο μήνας, Ο Τελευταίος μήνας, Οι Τελευταίες 7 ημέρες, ή ανάμεσα σε ένα προσαρμοσμένο εύρος χρόνου.

Όποια χρονική περίοδο επιλέξετε οι κορυφαίες πωλήσεις θα εμφανιστούν στη μορφή λίστας. Το παραπάνω σχήμα δείχνει τις κορυφαίες πωλήσεις για αυτό το μήνα. Μπορείτε να δείτε οτι σε κάθε σειρά της λίστας είναι ένας αριθμός που υποδεικνύει τον αριθμό των πωληθέντων στοιχείων. Το όνομα του στοιχείου που πωλείται και η τελευταία στήλη είναι μια συμβολική αναπαράσταση σε μορφή μπάρας. Για παράδειγμα η πρώτη σειρά δείχνει ότι το προϊόν Happy Ninja πωλήθηκε πέντε φορές. Επιπλέον, εάν κάνετε κλικ στο όνομα ενός προϊόντος ξεχωριστά, θα πάρετε ώς αποτέλεσμα μια έκθεση για το συγκεκριμένο προϊόν.

sales-product-woocommerce

Έχουμε επιλέξει το προϊόν Happy Ninja και βλέπουμε την αντίστοιχη έκθεση.

last-7-days-report

Εάν κλικάρουμε την επιλογή οι τελευταίες 7 ημέρες τότε τα αποτελέσματα των κορυφαίων πωλήσεων θα αλλάξουν αντίστοιχα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάστε τα υπόλοιπα φίλτρα που δουλεύουν αντίστοιχα.

Κορυφαία κέρδη

top-earners

Όπως και στις κορυφαίες πωλήσεις έτσι και τα κορυφαία κέρδη θα εμφανίζουν όλα τα προϊόντα που παράγουν το μέγιστο κέρδος για το κατάστημά σας σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Και εδώ ξανά αυτές οι περίοδοι μπορεί να είναι ένα Έτος, Αυτός ο μήνας, Ο Τελευταίος μήνας, Οι Τελευταίες 7 ημέρες ή μια προσαρμοσμένη ημερομηνία.

Τα προϊόντα είναι ξανά ταξινομημένα σε λίστα στην ίδια λογική όπως και πριν αλλά αυτή τη φορά εμφανίζεται το κέρδος με το όνομα κάθε προϊόντος μαζί με μια γραφική αναπαράσταση.

Εάν κάνουμε κλικ στο όνομα του προϊόντος παράγεται μια αναφορά για αυτό το συγκεκριμένο προϊόν. Το παραπάνω σχήμα εμφανίζει τα κορυφαία κέρδη για αυτόν τον μήνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που βλέπουμε το προϊόν Happy Ninja έχει κάνει το μεγαλύτερο τζίρο.

Συμπέρασμα

Εδώ ολοκληρώθηκε το κεφάλαιο απο τις Πωλήσεις ανά προϊόν στο WooCommerce. Στο επόμενο άρθρο θα εξηγήσω τις λεπτομέρειες απ την επόμενη καρτέλα η οποία είναι οι πωλήσεις ανά κατηγορία. Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μην διστάσετε να σχολιάσετε κάτω απο το άρθρο! 🙂

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.