Οδηγός WooCommerce για αρχάριους

Μια ματιά στις ρυθμίσεις προϊόντων του WooCommerce: Μέρος 2ο

Στο προηγούμενο μέρος απο τις ρυθμίσεις προϊόντων του οδηγού για το WooCommerce είδαμε τις γενικές ρυθμίσεις και τις ρυθμίσεις των φωτογραφιών. Σε αυτό το δεύτερο μέρος θα δούμε τις ρυθμίσεις που αφορούν την αποθήκη και τα ψηφιακά προϊόντα.

Το μενού διαχείρισης αποθήκης στο WooCommerce

Το μενού διαχείρισης αποθήκης στο WooCommerce

Αποθήκη

Διαχείριση Αποθέματος

Αρχικά μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την διαχείριση αποθέματος για τα προϊόντα σας. Αυτή η επολογή είναι χρήσιμη ώστε να μην συνεχίσετε να πουλάτε ένα προϊον εφόσον αυτό έχει εξαντληθεί. Ανάλογα με τις ανάγκες σας μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή αυτή.

Διατήρηση Αποθέματος (λεπτά)

Όταν μια παραγγελία δεν έχει εξοφληθεί ακόμη, διατηρείτε το απόθεμα για το χρονικό όριο που εσείς ορίζετε. Μετά απο το πέρας του χρόνου η παραγγελία θα ακυρωθεί. Αφήστε κενό το πεδίο αυτό για να απενεργοποιήσετε την επιλογή αυτή.

 

Ειδοποιήσεις

Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές για να ειδοποιείται ένας οι περισσότεροι διαχειριστές του καταστήματος όταν το απόθεμα σε ένα προϊόν είναι χαμηλό ή έχει εξαντληθεί. Οι επιλογές είναι οι εξής:

  • Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις χαμηλού αποθέματος
  • Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις εξάντλησης αποθέματος

 

Παραλήπτης(ες) Ειδοποίησης

Στο πεδίο αυτό εισάγετε χωρισμένα με κόμμα τα email που θέλετε να ενημερώνονται για τις περιπτώσεις χαμηλού ή εξαντλημένου αποθέματος.

 

‘Οριο Χαμηλού Αποθέματος

Εδώ ορίζετε στα πόσα υπολοιπόμενα προϊόντα ο διαχειριστής θα λαμβάνει ειδοποίηση για χαμηλό απόθεμα.

 

Όριο Εξάντλησης Αποθέματος

Εδώ ορίζετε τον αριθμό στον οποίο η κατάσταση του προϊόντος θα αλλάξει απο “Σε απόθεμα” σε “Εξαντλημένο”.

 

Ορατότητα Εξάντλησης Αποθέματος

Αν ενεργοποιήσετε αυτό το πεδίο όταν ένα προϊόν εξαντλείτε τότε θα εξαφανίζεται απο τον κατάλογο προϊόντων που εμφανίζεται στους επισκέπτες σας.

 

Μορφή εμφάνισης αποθέματος

Στο μενού αυτό υπάρχουν τρεις επιλογές:

  • Να εμφανίζεται πάντα η ποσότητα που απομένει στο απόθεμα π.χ. “12 σε απόθεμα”
  • Να εμφανίζεται η ποσότητα που απομένει στο απόθεμα μόνο όταν είναι χαμηλή π.χ. “Μόνο 2 απομένουν σε απόθεμα”
  • Να μην εμφανίζεται ποτέ η ποσότητα που απομένει σε απόθεμα.

 

Μεταφορτωμένα προϊόντα

Το μενού αυτό αφορά ρυθμίσεις για προϊόντα τα οποία μπορεί ο χρήστης να τα κατεβάσει απευθείας απο την σελίδα του καταστήματός σας. (Για παράδειγμα ένα κατάστημα που πουλάει ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα)

To μενού για τα Μεταφορτώσιμα προϊόντα

To μενού για τα Μεταφορτώσιμα προϊόντα

Μέθοδος μεταφόρτωσης αρχείου

Η πρώτη επιλογή αφορά τις μεθόδους μεταφόρτωσης ενός αρχείου και δίνει την δυνατότητα στους διαχειριστές να θέσουν ένα όριο και να ελέγξουν το πόσες φορές ένα αρχείο μπορεί να ληφθεί απο κάποιον αγοραστή. Το μενού αυτό έχει 3 επιλογές:

  • Επιβολή μεταφορτώσεων: Η επιλογή αυτή κρατάει τα URLs των αρχείων κρυφά. Κανείς μη εξουσιοδοτημένος χρήστης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις διευθύνσεις.
  • X-Accel-Redirect/X-Sendfile: Για να λειρουργήσει αυτή η ρύθμιση πρέπει να βεβαιωθείτε οτι η εταιρεία που σας παρέχει το hosting υποστηρίζει το X-Sendfile ή το Accel-Redirect. Αυτή η επιλογή καθιστά δυνατή τη λήψη αρχείων μεγάλου μεγέθους.
  • Μόνο ανακατεύθυνση: Εδώ είναι τελείως αδύνατο για οποιονδήποτε να εξασφαλίσει το αρχείο που μπορεί να μεταφορτωθεί από εξωτερική μια πρόσβαση. Αντ ‘αυτού οι σύνδεσμοι λήψης θα συνδέσουν το χρήστη με το αρχείο.
Περιορισμός πρόσβασης

Οι επιλογές αυτού του μενού περιέχουν:

  • Επιλογή εάν οι λήψεις προαπαιτούν σύνδεση του χρήστη. Να τονίσουμε οτι αυτή η ρύθμιση δεν εφαρμόζεται στις αγορές των επισκεπτών.
  • Εκχώρηση πρόσβασης σε μεταφορτώσιμα προϊόντα μετά την πληρωμή. Μόλις ένας χρήστης πληρώσει έχει απευθείας πρόσβαση στα προϊόντα που αγόρασε.

Εδώ ολοκληρώσαμε την παρουσίαση στις ρυθμίσεις προϊόντων του WooCommerce. Στο επόμενο άρθρο θα δούμε αναλυτικά τις ρυθμίσεις που αφορούν την καρτέλα Αποστολή. Αν έχετε κάποια παρατήρηση, απορία ή σχόλιο μη διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο στην φόρμα που ακολουθεί 🙂

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.