Οδηγός WooCommerce για αρχάριους

Οδηγός WooCommerce για αρχάριους: Οι Ρυθμίσεις των emails

Έχοντας ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις των σελίδων του λογαριασμού, είμαστε έτοιμοι να δούμε την καρτέλα με τις ρυθμίσεις  που αφορούν τα email στο WooCommerce. Σε αυτόν τον οδηγό για το WooCommerce ως τώρα έχουμε καλύψει το μεγαλυτερο μέρος των ρυθμίσεων. Αυτές που αφορούν τα e-mails είναι σίγουρα απο τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις στο κατάστημά μας γιατί αν δεν γίνουν σωστά μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση στην καλύτερη περίπτωση και παρεξηγήσεις.

 

Γενικές Επιλογές

Οι γενικές ρυθμίσεις για τα e-mails στο WooCommerce

Οι γενικές ρυθμίσεις για τα e-mails στο WooCommerce

Στις γενικές επιλογές των ρυθμίσεων μπορούμε να αλλάξουμε τόσο το όνομα αποστολέα σε ένα μήνυμα, όσο και την διεύθυνση απο την οποία θα φαίνεται οτι στάλθηκε το μήνυμά μας. Στην συνέχεια μπορούμε να επιλέξουμε μια εικόνα κεφαλίδας και ένα κείμενο για το υποσέλιδο εάν θέλουμε. Επόμενο στην σειρά των ρυθμίσεων είναι το χρώμα της βάσης του μηνύματός μας, ενώ αυτό που ακολουθεί είναι το χρώμα του φόντου του μηνύματος. Στην συνέχεια έχουμε την επιλογή να ρυθμίσουμε το χρώμα του φόντου στο σώμα του μηνύματος και τελευταία επιλογή έχουμε την ρύθμιση του χρώματος για το κείμενο μέσα στο σώμα του μηνύματος.

 

Ειδοποιήσεις μέσω Email

Για το τέλος άφησα τις επι μέρους ρυθμίσεις που αφορούν τις ειδοποιήσεις μέσω email. Εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουμε μέσω email για κάθε μία απο τις παρακάτω καταστάσεις.

Οι καταστάσεις μιας παραγγελίας για τις οποίες λαμβάνουμε ειδοποιήσεις μέσω email

Οι καταστάσεις μιας παραγγελίας για τις οποίες λαμβάνουμε ειδοποιήσεις μέσω email

Oι καταστάσεις μιας παραγγελίας που λαμβάνουν email τόσο οι διαχειριστές όσο και οι πελάτες είναι οι παρακάτω:

 • Νέα παραγγελία
 • Ακυρωμένη παραγγελία
 • Αποτυχημένη παραγγελία
 • Παραγγελία σε αναμονή
 • Παραγγελία σε διεκπεραίωση
 • Ολοκληρωμένη παραγγελία
 • Επιστρεφόμενη παραγγελία
 • Παραστατικό πελάτη / Λεπτομέρειες παραγγελίας
 • Σημείωση πελάτη
 • Επαναφορά κωδικού
 • Νέος λογαριασμός

Ας δούμε πως μπορούμε να ρυθμίσουμε τι μήνυμα για μια συγκεκριμένη κατάσταση. Εμείς σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε μια ρύθμιση αλλά η ίδια διαδικασία ισχύει για κάθε μια απο τις παραπάνω καταστάσεις.

Ακυρωμένη παραγγελία
Οι ρυθμίσεις που μπορούμε να κάνουμε στα email που αφορούν τις ακυρωμένες παραγγελίες

Οι ρυθμίσεις που μπορούμε να κάνουμε στα email που αφορούν τις ακυρωμένες παραγγελίες

Σε αυτή την περιοχή οι ρυθμίσεις που μπορεί κανείς να κάνει είναι πολύ συγκεκριμένες. Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε αντίστοιχα τις ειδοποιήσεις για τις ακυρωμένες παραγγελίες, να προσθέσουμε όσους παραλήπτες θέλουμε να ενημερώνονται για μια τέτοια ενέργεια και να ρυθμίσουμε το θέμα που θα έχει το μήνυμα όταν αυτό φτάσει στον φάκελο με την εισερχόμενη αλληλογραφία. Επίσης έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε την κεφαλίδα του μηνύματος ενώ μπορούμε να ρυθμίσουμε το κείμενο μας να περιέχει κώδικα είτε μόνο κείμενο, είτε μόνο κώδικα HTML είτε συνδιασμό και των δύο στοιχείων μαζί.

 

Συμπέρασμα

Oι ρυθμίσεις ειδοποιήσεων για τις καταστάσεις μιας παραγγελίας είναι σημαντικές αλλά πολύ εύκολες. Ελπίζω να τις έχετε καταλάβει. Πειραματιστείτε ελεύθερα. Τα λέμε στο επόμενο άρθρο που θα δούμε πως προσθέτουμε και διαχειριζόμαστε τα προϊόντα στο WooCommerce 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.