Οδηγός WooCommerce για αρχάριους

Οδηγός WooCommerce για αρχάριους: Οι Ρυθμίσεις του Ταμείου Μέρος 1ο

Στο προηγούμενο άρθρο στον οδηγό του WooCommerce είδαμε αναλυτικά τις ρυθμίσεις αποστολής προϊόντων, ενώ τώρα θα περάσουμε στην ανάλυση της επόμενης καρτέλας ρυθμίσεων στο WooCommerce, τις ρυθμίσεις ταμείου του ηλεκτρονικού καταστήματός μας.

Ταμείο

Η ολοκλήρωση μιας παραγγελίας μπορεί να γίνει μια περίπλοκη διαδικασία για κάθε κατάστημα. Το WooCommerce προσφέρει μερικές εξαιρετικές επιλογές για να επιβλέπετε την διαδικασία αγοράς και τις διάφορες ρυθμίσεις πληρωμών.

H Καρτέλα με τις επιλογές για την διαδικασία του ταμείου στο WooCommerce

H Καρτέλα με τις επιλογές για την διαδικασία του ταμείου στο WooCommerce

Διαδικασία ταμείου

Η διαδικασία ταμείου έχει δύο υπομενού με επιλογές. Τα κουπόνια και την διαδικασία ταμείου. Ας δούμε αναλυτικά τι κάνει το κάθε ένα απο αυτά.

Κουπόνια –> Εδώ μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την χρήση των κουπονιών στο κατάστημά μας. Τα κουπόνια χρησιμοποιούνται στις σελίδες καλαθιού, και ταμείου στο κατάστημά μας. Επίσης μπορούμε να ενεργοποιήσουμε παραπάνω απο ένα κουπόνια που μπορούν να εφαρμοστούν διαδοχικά πάνω στην τελική τιμή του καλαθιού μας.

Η επιλογή για τα κουπόνια στο ταμείο, όπως αυτή φαίνεται στο θέμα StoreFront

Η επιλογή για τα κουπόνια στο ταμείο, όπως αυτή φαίνεται στο θέμα StoreFront

Διαδικασία ταμείου –> Στην επιλογή αυτή μπορούμε να δώσουμε την δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν μια αγορά χωρίς να χρειάζεται πρώτα να έχουν δημιουργήσει ένα λογαριασμό στο κατάστημά μας. Επίσης απο εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε την επιβολή ασφαλούς πρωτοκόλλου σύνδεσης HTTPS στις σελίδες του ταμείου. Κατά την δική μου άποψη αυτή την επιλογή πρέπει να την ενεργοποιήσετε οπωσδήποτε στο κατάστημά σας, καθώς τίθεται θέμα αξιοπιστίας για το e-shop σας. Σκεφτείτε σαν επισκέπτης: Πόσο εύκολα θα κάνατε μια αγορά με την πιστωτική σας κάρτα απο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που δεν έχει πιστοποιητικό ασφαλείας;

Εάν δεν γνωρίζετε πως θα ενεργοποιήσετε ένα πιστοποιητικό ασφαλείας στο κατάστημά σας, σας προτείνω να απευθυνθείτε στον διαχειριστή του server σας.

Σελίδες ταμείου

Σε αυτό το μενού μπορούμε να ορίσουμε την σελίδα καλαθιού, ταμείου αλλά και αυτή των όρων και προϋποθέσεων για το κατάστημά μας.

Τελικά σημεία ταμείου

Οι επιλογές στο μενού αυτό έχουν να κάνουν με την διαδικασία πληρωμής. Οι λέξεις που θα επιλέξετε εδώ θα προστεθούν στο url της κάθε σελίδας. Αυτές οι ρυθμίσεις θα σας βοηθήσουν να κάνετε ειδικές ενέργειες κατά την διαδικασία πληρωμής.

Υπηρεσίες πληρωμής

Εδώ μπορείτε να ορίσετε την σειρά με την οποία θα εμφανίζονται οι τρόποι πληρωμής στο κατάστημά σας. Θα δούμε στην συνέχεια ρυθμίσεις και τρόπους ενεργοποίησης για κάθε μια υπηρεσία ξεχωριστά. Για να αλλάξετε την σειρά σε έναν τρόπο πληρωμής απλώς κάνετε drag & drop στην σειρά που επιθυμείτε να εμφανίζεται και στην συνέχεια αποθηκεύετε τις αλλαγές.

Στο επόμενο άρθρο θα δούμε κάθε μια απο τις επιλογές πληρωμής ξεχωριστά και θα ολοκληρώσουμε έτσι την επισκόπηση της καρτέλας του ταμείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.