Οδηγός WooCommerce για αρχάριους

ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΡΟΥΝΤΑΣ

Προσθήκη προϊόντος στο WooCommerce με απλά βήματα

Στο προηγούμενο άρθρο  του οδηγού μας είδαμε πως το WooCommerce μας επιτρέπει να εισάγουμε τους τέσσερις διαφορετικούς τύπους προϊόντος, το απλό προϊόν, το ομαδοποιημένο προϊόν, το εξωτερικό προϊόν και το μεταβλητό προϊόν. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε την διαδικασία που ακολουθούμε για την προσθήκη προϊόντος στο WooCommerce.

Πως εισάγουμε ένα απλό προϊόν

Τα περισσότερα απο τα προϊόντα που υπάρχουν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι απλά προϊόντα. Ένα απλό προϊόν μπορεί να παραδοθεί στον πελάτη με διαφορετικούς τρόπους. Για να ξεκινήσουμε την διαδικασία πηγαίνουμε στο μενού Προϊόντα --> Προσθήκη Νέου. Στην νέα σελίδα που ανοίγει εισάγουμε το όνομα του προϊόντος που επιθυμούμε και την περιγραφή στον επεξεραστή κειμένου ακριβώς απο κάτω. Μόλις σκρολάρουμε λίγο θα δούμε τον πίνακα των επιλογών του προϊόντος. Εκεί στην επιλογή Δεδομένα προϊόντος επιλέγουμε το Απλό προϊόν.

Οι ρυθμίσεις που έχουν τα προϊόντα στο WooCommerce
Οι ρυθμίσεις που έχουν τα προϊόντα στο WooCommerce

 

Γενικά

Στην πρώτη καρτέλα που ονομάζεται Γενικά μπορούμε να εισάγουμε την Κανονική τιμή του προϊόντος και την τιμή προσφοράς εφόσον θέλουμε να προγραμματίσουμε να τρέξει το συγκεκριμένο προϊόν με μια χαμηλότερη τιμή στο κατάστημά μας για μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

 

Έχω φτιάξει μια λίστα για να μοιραζόμαστε τα νέα του WordPress
* Θα σου στέλνω μια φορά το μήνα όλα τα νέα μαζεμένα. Να ξέρεις οτι σιχαίνομαι το spam.

 

Αποθήκη

Η δεύτερη καρτέλα έχει τίτλο Αποθήκη. Εκεί βλέπουμε κατά σειρά τις παρακάτω επιλογές και μπορούμε να ρυθμίσουμε τις εξής λειτουργίες:

  • Κωδικός προϊόντος --> Ο κωδικός προϊόντος είναι ένας αριθμός, ή ένας συνδιασμός αριθμών και γραμμάτων και είναι μοναδικός για κάθε προϊόν.
  • Διαχείριση του αποθέματος --> Απο εδώ επιλέγετε αν θέλετε να κάνετε διαχείριση αποθέματος για το συγκεκριμένο προϊόν.
  • Κατάσταση αποθέματος --> Εδώ ορίζουμε την τρέχουσα κατάσταση του προϊόντος ανάμεσα απο τρεις επιλογές. Σε απόθεμα, Εξαντλημένο και Σε προπαραγγελία
  • Μεμονωμένη πώληση --> Εδώ ρυθμίζουμε αν θέλουμε να πωλείται το τρέχον προϊόν σε μια και μόνο παραγγελία για τον κάθε πελάτη.
Οι επιλογές της αποθήκης προϊόντων στο WooCommerce
Οι επιλογές της αποθήκης προϊόντων στο WooCommerce

 

Αποστολή

Στην τρίτη καρτέλα που ονομάζεται Αποστολή μπορούμε να ρυθμίσουμε το βάρος του προϊόντος, τις διαστάσεις του και επίσης να το κατατάξουμε σε μια κατηγορία αποστολής.

Οι ρυθμίσες αποστολής στο WooCommerce
Οι ρυθμίσες αποστολής στο WooCommerce

 

Συνδεδεμένα Προϊόντα

Εδώ σε αυτή την καρτέλα μπορείτε να κάνετε δυο ρυθμίσεις. Η πρώτη ρύθμιση αφορά την αύξηση πωλήσεων. Μπορείτε να εισάγετε άλλα προϊόντα σχετικά με το τρέχον που δημιουργείτε ή ακόμη προϊόντα που κάνουν πολλές πωλήσεις. Αυτά συνήθως εμφανίζονται κάτω απο το προϊόν ως προτεινόμενα προϊόντα και είναι ένας καλός τρόπος να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Η επόμενη επιλογή αφορά τα προϊόντα παράλληλης πώλησης, για παράδειγμα αυτή την ρύθμιση πρέπει να την ενεργοποιήσετε όταν ένα προϊόν αποτελείται απο πολλά μέρη.

 

Ιδιότητες
Η εισαγωγή ιδιοτήτων σε ένα προϊόν στο WooCommerce
Η εισαγωγή ιδιοτήτων σε ένα προϊόν στο WooCommerce

Ενας χρήστης μπορεί να εισάγει περισσότερα χαρακτηριστικά για ένα προϊόν με τις ιδιότητες.

Πως εισάγουμε νέες ιδιότητες;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Εισάγουμε το όνομα της ιδιότητας π.χ χρώμα και στην τιμή βάζουμε με κενά την κάθε μια επιλογή που θα έχει ο χρήστης. (Να σημειώσω οτι στο απλό προϊόν οι ιδιότητες έχουν απλά ενημερωτικό χαρακτήρα. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά στο μεταβλητό προϊόν όλη την χρήση των ιδιοτήτων)

Το μενού εισαγωγής ιδιοτήτων στο WooCommerce
Το μενού εισαγωγής ιδιοτήτων στο WooCommerce

 

Για προχωρημένους

Εδώ στην επιλογή αυτή μπορούμε να ορίσουμε μια σημείωση για ένα προϊόν, να αλλάξουμε την σειρά με την οποία θα εμφανίζεται το προϊόν αυτό στο γενικό λιστάρισμα των προϊόντων και μπορούμε να επιλέξουμε αν θέλουμε τις αξιολογήσεις ενεργές ή ανενεργές για το τρέχον προϊόν.

Εφόσον έχουμε συμπληρώσει όλα τα στοιχεία μας το τελικό προϊόν θα πρέπει να φαίνεται κάπως έτσι:

Ένα απλό προϊόν σε προσφορά
Ένα απλό προϊόν σε προσφορά

2 απαντήσεις στο “Προσθήκη προϊόντος στο WooCommerce με απλά βήματα”

  1. Υπάρχει κάποιο πρόσθετο για μαζική προσθήκη προϊόντων από .xlsx αρχείο και όχι μόνο από csv;
    Ευχαριστώ

    • Καλησπέρα Γιάννη. Εγώ θα το πήγαινα ανάποδα αυτό το request. Γιατί δεν μετατρέπεις το αρχείο xls σε csv ώστε να γίνει το import με τον παραδοσιακό τρόπο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.