Διασύνδεση WooCommerce με τράπεζα & Viva Wallet

Στο άρθρο αυτό θα σας δείξω αναλυτικά πως μπορείτε να συνδέσετε το WooCommerce σας με οποιαδήποτε Ελληνική τράπεζα ή με την υπηρεσία του Viva Wallet. Για κάθε e-shop εν έτει 2019 είναι σχεδόν απαραίτητο να έχει ως επιλογή πληρωμής την πιστωτική κάρτα για τους πελάτες του. Πόσο δε μάλλον όταν αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα θέλει να συνδεθεί και με κάποια πλατφόρμα όπως το Skroutz ή το Best Price που έχουν τον παραπάνω τρόπο πληρωμής ως απαραίτητο κριτήριο ώστε να εντάξουν ένα e-shop στα αποτελέσματα αναζήτησής τους.

Χρήσιμα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Η παραπάνω διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Χρειάζεται όμως πρόσβαση με δικαιώματα διαχειριστή σε μια εγκατάσταση WordPress  ή να έχει ο χρήστης δικαίωμα να εγκαταστήσει plugins. Το πιο δύσκολο κομμάτι αφορά τις επικοινωνίες με την εκάστοτε τράπεζα και την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών πληρωμών. Γι’ αυτό συνιστώ υπομονή. Η διαδικασία αυτή συνήθως κρατάει απο 5-20 εργάσιμες ημέρες ανάλογα την περίοδο που θα αποφασίσετε να κάνετε την διασύνδεση.

Περιεχόμενα

Τι χρειάζεστε

Χρειάζεται να έχετε ήδη εγκατεστημένο το WooCommerce plugin και η σελίδα σας να είναι λειτουργική και με προϊόντα ώστε να μπορέσετε να έρθετε σε επαφή με το αρμόδιο τμήμα της τράπεζας που σας ενδιαφέρει. Επίσης θα χρειαστείτε και πρόσβαση με δικαιώματα administrator στην σελίδα ή -τουλάχιστον- για να ακολουθήσετε τις οδηγίες θα πρέπει να έχετε έναν χρήστη που να έχει δικαιώμα να προσθέτει και να επεξεργάζεται τα πρόσθετα του WordPress.

Συμπληρωματικά θα πρέπει ήδη να έχετε τροποποιήσει το έγγραφο Μ2 της επιχειρησής σας για να μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικές πωλήσεις και έπειτα να έχετε επικοινωνήσει με την εκάστοτε τράπεζα για την οποία ενδιαφέρεστε ώστε να σας εγκρίνει αρχικά και μετά να σας δώσει κωδικούς πρόσβασης για την διασύνδεση. Τους κωδικούς αυτούς που θα σας παρέχει θα τους χρησιμοποιήσετε στο plugin που θα επιλέξετε για να μεσολαβήσει μεταξύ του καταστήματός σας και της τράπεζας.

Διασύνδεση WooCommerce με Τράπεζα Πειραιώς

Για να πραγματοποιήσετε την διασύνδεση του WooCommerce e-shop σας με την τράπεζα Πειραιώς σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε το plugin της Enartia που υπάρχει στο WordPress Plugin Repository. Προτείνω αυτό το  πρόσθετο γιατί διατίθεται δωρεάν και σίγουρα καλύπτει την πλειοψηφία των ηλεκτρονικών καταστημάτων εκεί έξω.

Διασύνδεση WooCommerce με Tράπεζα Πειραιώς

Για να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο πρόσθετο αυτό θα πρέπει πρώτα να έχετε έρθει σε επικοινωνία με την τράπεζα και να σας έχουν προμηθεύσει με τους απαραίτητους κωδικούς AcquirerID, MerchantID, User Name και Password. Αφού ολοκληρώσετε την δοκιμαστική διαδικασία με τις αγορές πρέπει να ενημερώσετε την τράπεζα ώστε να ενεργοποιήσει την διασύνδεσή σας. Εσείς απο την πλευρά σας πρέπει να απεπιλέξετε την επιλογή των δοκιμαστικών συναλλαγών για να αρχίσετε να δέχεστε κανονικές πληρωμές.

Διασύνδεση WooCommerce με τράπεζα Alpha Bank

Για την σύνδεση του WooCommerce με την τράπεζα της Alpha Bank δεν υπάρχει κάποια δωρεάν αξιόπιστη λύση για να προτείνω. Μια πολύ καλή λύση θα βρείτε να έχει αναπτύξει η εταιρία Webit. Μόλις εγκαταστήσετε το πρόσθετο πηγαίνετε στην καρτέλα πληρωμές στο WooCommerce. Εκεί μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία και τους κωδικούς που σας έχει αποστείλει η τράπεζα.Αξίζει να σημειώσουμε ότι και εδώ θα χρειαστεί να περάσετε απο κάποιες δοκιμαστικές αγορές σε συννεόηση με την Alpha Bank πρωτού ενεργοποιηθεί η διασύνδεσή σας.

Διασύνδεση WooCommerce με τράπεζα Eurobank

Για την σύνδεση του e-shop σας με την τράπεζα της Eurobank έχω να σας προτείνω το πρόσθετο απο την Webit. Ομοίως και εδώ μετά την εγκατάστασή του και την ενεργοποίησή, πρέπει να πάτε στην καρτέλα πληρωμές του WooCommerce και πρέπει να εισάγετε και εδώ τα στοιχεία σύνδεσης που σας έχει παρέχει η ίδια η τράπεζα. Στην συνέχεια μετά τις δοκιμαστικές παραγγελίες που θα πρέπει να πραγματοποιήσετε η διασύνδεση θα ενεργοποιηθεί για το κατάστημά σας.

Διασύνδεση WooCommerce με Εθνική Τράπεζα

Και εδώ υπάρχει η ίδια διαδικασία όπως και στις παραπάνω τράπεζες. Η Webit έχει δημιουργήσει ένα πρόσθετο για την σύνδεση του καταστήματός σας με την Εθνική Τράπεζα. Μετά την ενεργοποίηση πηγαίνετε στην καρτέλα πληρωμές και εκεί εισάγετε το Merchant ID και το password που σας έχουν δώσει απο την Εθνική τράπεζα. Στην συνέχεια θα πρέπει να κάνετε κάποιες δοκιμαστικές παραγγελίες και με την ολοκλήρωση αυτών και την εξακρίβωσή τους απο την τράπεζα θα είστε έτοιμοι να δεχτείτε online πληρωμές στο κατάστημά σας.

Διασύνδεση WooCommerce με Viva Wallet

Εάν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της Viva Wallet για τις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές σας προτείνω να κατεβάσετε το πρόσθετο που επιτρέπει τις online πληρωμές απευθείας απο την σελίδα της Viva Wallet. Το συστήνω αυτό γιατί υπάρχουν και μερικά πρόσθετα δωρεάν στο WordPress plugin repository αλλά πάντα όταν έχουμε να κάνουμε με e-shops (δηλαδή σελίδες που πωλούν αντικείμενα και κάνουν ηλεκτρονικές αγορές) θα ήθελα να έχω support απευθείας ει δυνατόν απο την τράπεζα για να λύνεται άμεσα το όποιο ζήτημα προκύψει. Στην περίπτωση αυτή γ αυτό επιλέγω το επίσημο πρόσθετο της Viva Wallet.

Σημείωση

Στο παρόν άρθρο θα δείτε πολύ συχνά συνδέσμους προς μία συγκεκριμένη εταρεία. Θα ήθελα να γνωρίζετε πως δεν είμαι affiliate με την Webit απλώς προτιμώ να δημιουργώ μακροχρόνιες συνεργασίες παρά να δοκιμάζω συνέχεια καινούριες λύσεις όταν φτιάχνω ένα νέο website, με ό,τι συνεπάγεται αυτό απο άποψη χρόνου και κόστους σε εργατοώρες.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσετε πως εάν σας ενδιαφέρει να ενταχθείτε στην μηχανή αναζήτησης του Skroutz θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε πραγματοποιήσει διασύνδεση του ηλεκτρονικού καταστήματός σας με μια Ελληνική τράπεζα.

Eάν έχετε απορίες ή παρατηρήσεις για τους παραπάνω τρόπους διασύνδεσης μπορείτε να αφήσετε ένα σχόλιο κάτω απο αυτό το άρθρο και θα σας απαντήσω σύντομα. 🙂

5 σχόλια στο “Διασύνδεση WooCommerce με τράπεζα & Viva Wallet

  1. Ο/Η Ευαγγελία λέει:

    καλημέρα,
    πρόσφατα από την Τράπεζα Πειραιώς για την ενεργοποίηση του epos για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ζητήθηκε πιστοποιητικό PCI DSS … (μετά από ερώτηση σε μια εταιρία που εκδίδει το πιστοποιητικό ενημερωθήκαμε για κόστος 500€ τον χρόνο…!!!). Έχει βγάλει κάποιος άκρη?

    1. Ο/Η Ιάκωβος Φρούντας λέει:

      Καλημέρα Ευαγγελία, Καλή Χρονιά να έχουμε!
      Θα σε παραπέμψω στην ακόλουθη συζήτηση που έγινε στην ομάδα της Ελληνικής κοινότητας του WordPress στο Facebook ακριβώς για το αντίστοιχο θέμα. Ελπίζω να σε κατατοπίσει η εκεί κουβέντα και να σου λύσει τις όποιες απορίες. Σε ευχαριστώ 🙂

  2. Ο/Η Ευαγγελία λέει:

    Τέλεια! Με έσωσες! Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ!
    Καλή χρονιά να έχουμε ! You r super! Keep on ! 🙂

  3. Ο/Η despy λέει:

    Καλησπερα,αν εχω διασυνδεση με viva wallet μπορω να μπω στο skroutz?

    1. Ο/Η Ιάκωβος Φρούντας λέει:

      Καλημέρα Δέσποινα, Όπως μπορείς να δείς και εδώ το Skroutz αναφέρει οτι χρειάζεται απλώς ένα τρόπο πληρωμής με πιστωτική κάρτα. Το Viva Wallet το καλύπτει πλήρως αυτό οπότε δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.