Ένα toolset απαραίτητο για κάθε WordPress Developer

Ένα απαραίτητο toolset για κάθε WordPress Developer

To WordPress απο μόνο του είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου που μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε περιεχόμενο απλά και γρήγορα στην δική μας ιστοσελίδα. Σήμερα οι απαιτήσεις για τους χρόνους παράδοσης ενός project ολοένα και αυξάνονται, για τον λόγο αυτό σε αυτό το άρθρο παρουσιάζω ένα Toolset για κάθε WordPress Developer ώστε για να μπορεί να αναπτύσσει ένα site όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Οργάνωση χρόνου

Η οργάνωση του χρόνου μας για να πετύχουμε τον απαιτούμενο χρόνο παράδοσης σε ένα project είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Σε συνδιασμό με την κατάλληλη εργαλειοθήκη μπορεί να απογειώσει τα αποτελέσματα της παραγωγικότητάς μας. Έτσι λοιπόν μετά απο οκτώ χρόνια καθημερινής ενασχόλησης με το WordPress έχω δημιουργήσει μια εργαλειοθήκη απο plugins τα οποία τα κουβαλάω μαζί μου σε κάθε project που αναλαμβάνω. Σήμερα θα μοιραστώ αυτό το toolset μαζί σας για να μπορέσετε και εσείς να φτιάξετε την δική σας εργαλειοθήκη αντίστοιχα.

Ξεκινάω απο τα link

Όταν μιλάμε για development μιλάμε σίγουρα για μερικά Google Search. Είμαι 100% σίγουρος πως κάτι θα χρειαστεί να googlάρεις και εσύ κατά την διάρκεια ανάπτυξης μιας ιστοσελίδας για να πάρεις μια συμβουλή. Εγώ το πρόβλημα που αντιμετώπισα εδώ ήταν το τι θα έκανα με το link της πηγής που με βοήθησε. Που θα το αποθήκευα καθώς τα bookmarks στον Chrome είναι ήδη γεμάτα και θέλουν ξεκαθάρισμα. Δεν θυμάμαι πότε, δεν θυμάμαι που. Θυμάμαι μόνο ότι κάπου κάποτε τράκαρα το Linques και απο τότε έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο για την δουλειά μου. Είναι μια σελίδα που σου επιτρέπει να οργανώσεις τους σελιδοδείκτες σου. Μπορείς να μοιραστείς μια λίστα που περιέχει μέχρι και 20 συνδέσμους με οποιονδήποτε άλλο στο διαδίκτυο. Κάνε εγγραφή και θα με θυμηθείς!

Update στο παραπάνω: Δυστυχώς σήμερα 7/6/2019 η υπηρεσία Linques δείχνει να έχει κλείσει οπότε σαν εναλλακτική εφαρμογή για να μαζεύουμε link προτείνω την Pocket

Πάμε στο WordPress τώρα

Εδώ θα βρεις πολλά χρήσιμα πράγματα που αν δεν έχεις ήδη στο workflow σου, θα πρέπει, μάλλον να σκεφτείς σοβαρά να εντάξεις.

Φόρμες

Σύμφωνοι. Υπάρχουν πολλά δωρεάν plugin που κάνουν την δουλειά τους τίμια. Τι γίνεται όμως όταν ένας πελάτης θέλει μια πληρωμή ή ένα integration με το Paypal για παράδειγμα σε μια απλή φόρμα; Για να μην ανακαλύπτεις τον τροχό απο την αρχη και να είσαι έτοιμος όταν υπάρξουν αυτές οι απαιτήσεις, καλό θα ήταν να έχεις ένα πρόσθετο για φόρμες πάνω στο οποίο να μπορείς να χτίζεις κάθε φορά την λειτουργικότητα που θέλεις. Προσωπικά χρησιμοποιώ το WPForms.

To WPFroms βγαίνει τόσο σε δωρεάν όσο και σε PRO έκδοση. Στην PRO έκδοση έχει πάρα πολλά πρόσθετα που θα σε βοηθήσουν να στήσεις μια σελίδα πολύ γρήγορα. Περισσότερα χαρακτηριστικά μπορείς να δείς εδώ.

Ανάπτυξη λειτουργιών

Μερικά site δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται καθώς απο πίσω τους κρύβουν μια πιο περίπλοκη λειτουργικότητα. Για τον λόγο αυτό θα σας συστήσω τον Advanced Custom Fields. Αν δεν το ξέρετε ήδη το πρόσθετο αυτό πιστέψτε με, θα το λατρέψετε μόλις δείτε τι ακριβώς κάνει. Το plugin αυτό έρχεται επίσης με lite και pro έκδοση. Για εμένα τα 100€ που θέλει για την αγορά της pro έκδοσης ήταν -ίσως- η καλύτερη επένδυση που έχω κάνει απο τότε που ασχολούμαι επαγγελματικά με το WordPress. Εν ολίγοις αξίζει κάθε ευρώ. Εδώ υπάρχει ένας σύνδεσμος για να δείτε τις λειτουργίες του πιο αναλυτικά.

Μετάφραση

Πολυγλωσσικότητα και WordPress. Ναι, συναντάται πιο σπάνια αλλά χρειάζεται σε πολλές ιστοσελίδες. Εδώ σημειώστε για την εργαλειοθήκη σας το WPML. Είναι συμβατό με σχεδόν όλα τα μεγάλα θέματα που υπάρχουν στα διάφορα marketplaces και με τα πιο γνωστά πρόσθετα που κυκλοφορούν. Εδώ το plugin αυτό διατίθεται μόνο επι πληρωμή και δεν υπάρχει δωρεάν έκδοση αλλά και πάλι θα σου πώ πως αξίζει η αγορά του.

SEO Performance

Το WordPress είναι μια SEO Friendly πλατφόρμα αλλά οτιδήποτε περιεχόμενο προστίθεται σε αυτή, όπως είναι λογικό πρέπει να ρυθμιστεί κατάλληλα ώστε να αποδόσει τα μέγιστα στις μηχανές αναζήτησης το περιεχόμενο. Την δουλειά γ’ αυτό στο δικό μου Toolset την έχει αναλάβει το Yoast SEO. Εδώ να σε ενημερώσω πως η free έκδοση είναι υπερ αρκετή για να αποδόσει τα μέγιστα η σελίδα σου και συνιστώ μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις την αγορά της PRO έκδοσης.

ACF Content Analysis for Yoast SEO

Το πρόσθετο αυτό έρχεται και κουμπώνει στην εργαλειοθήκη μας μόνο όταν χρησιμοποιούμε τον text editor μέσα σε κάποιο field του ACF. Στην ουσία πρόκειται για μια επέκταση του Yoast SEO επιτρέποντάς του να “διαβάσει” και να λάβει υπόψη του για το SEO Optimization τα πεδία του Advanced Custom Fields.

Αν καταφέρεις και φτιάξεις ένα toolset με όλα τα παραπάνω plugin και τα βολέψεις σε ένα δικό σου boilerplate theme με ένα framework που γνωρίζεις ήδη τότε είσαι έτοιμος. Μετά μπορείς να κάνεις απλώς ένα clone κάθε φορά που ξεκινάς ένα νέο project.

Eλπίζω να σε βοήθησα με την παραπάνω επιλογή των plugins και να καταφέρεις να βελτιώσεις τους χρόνους σου στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας 🙂 Αν έχεις κάποιο σχόλιο ή παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτα. Ακόμη αν θες μπορείς και να μου στείλεις ένα μήνυμα.

 

2 σχόλια στο “Ένα απαραίτητο toolset για κάθε WordPress Developer

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Καλησπέρα.
    Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στο eshop μου [woocommerce].
    Όταν επιλέγω σταθερό συντελεστή, τότε προσθέτει τα μεταφορικά του σταθερου συντελεστή 2,9[ορθά].
    Στη συνέχεια στο check out διατηρούνται προεπιλεγμένα τα στοιχεία που έχω ορίσει, αυτά του σταθερού συντελεστή.
    Αν στη συνέχεια, από κάτω που εμφανίζει ξανά τα κουμπάκια επιλογής μεταξύ των τρόπων πληρωμής επιλέξω αντικαταβολή, τότε το σύστημα δεν υπολογίζει τα αυξημένα κόστη αντικαταβολής αλλά διατηρεί αυτά του σταθερού συντελεστή.
    Πρόκειται για λάθος δικό μου ή του συστήματος?

    1. Ο/Η Ιάκωβος Φρούντας λέει:

      Καλησπέρα Γιάννη!

      Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου!

      Απο την περιγραφή σου και χωρίς να έχω κάποια συγκεκριμένη εικόνα για την σελίδα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Εάν χρειάζεσαι να την δούμε αυτή την εργασία ως ένα paid task τότε μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στην φόρμα επικοινωνίας για να σου στείλω μια εκτίμηση χρόνου/κόστους. Σε ευχαριστώ πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.