Μια εβδομάδα στο Βελιγράδι για το WordCamp Europe 2018

Απο την χαρά της επιλογής μας ως εθελοντές μέχρι το ταξίδι στο Βελιγράδι για το WordCamp Europe 2018 μεσολάβησαν 3 μήνες. Ακόμη καλύτερα 12 εβδομάδες υπομονής ώστε να περάσουν οι μέρες για να βρεθούμε στην πρωτεύουσα της Σερβίας

Το Contributors Day

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου στο ήταν αφιερωμένη στην συνεργασία. To καθιερωμένο contributors day έλαβε χώρα την Πέμπτη 14/06/2018 στο Belexpocentar. Υπήρχαν τραπέζια για κάθε θεματική που αφορά το οικοσύστημα του WordPress. Απ’ το marketing μέχρι και ο άκρως νεοεισαχθέντως κανονισμός GDPR στην ζωή μας. Εγώ συμμετείχα στο τραπέζι του Mauricio Gelves που συζητήσαμε για τα video στο WordPressTV.

Είδαμε την διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθούμε για να ανεβάσουμε ένα βίντεο σωστά ενώ σημειώσαμε τις προτάσεις μας για την βελτίωση της εμπειρίας χρήστη και θα τις προωθήσουμε για να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον. Αξίζει να σημειώσω οτι η βραδιά μας έκλεισε με ένα υπέροχο πάρτυ στον 25ο όροφο ενός πύργου, με φίλους, κρασί και φαγητό! Ένα πραγματικά φαντασμαγορικό πάρτυ 🙂

Δεύτερη ημέρα

Την Δεύτερη ημέρα είναι που σιγά σιγά αρχίσαμε να δραστηριοποιούμαστε σαν Ελληνική κοινότητα του WordPress στο Βελιγράδι. Ξεκίνησαν οι βάρδιες μας σαν εθελοντές και είδαμε απο “μέσα” πόσο καλή ήταν η οργάνωση αλλά και πόσο κοντά στα WordCamp που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε στην Αθήνα ήταν η αλήθεια! Οι ομιλίες τελείωσαν κανονικά και το ίδιο και οι βαρδιές μας σε πόστα όπως τα Happiness Bar, Happiness Assistant, Badge Checker κ.α. Highlight της πρώτης ημέρας ήταν η ομιλία του Matt Mullenweg δημιουργού του WordPress.

Τελευταία ημέρα στο WordCamp Europe 2018

Οι ομιλίες την δεύτερη ημέρα ήταν όλες πολύ ενδιαφέρουσες με καλύτερη κατ’ εμέ την ομιλία του Joost de Valk ιδρυτή του Yoast. Ενός απο τα δημοφιλέστερα plugin στο WordPress repository. Η Ελληνική κοινότητα του WordPress είχε και σήμερα θέσεις ανάμεσα στους εθελοντές και βοήθησε στην διεξαγωγή του συνεδρίου. Η βραδία έκλεισε με την ανακοίνωση της πόλης που θα αναλάβει να διοργανώσει το WordCamp Europe 2019 η οποία δεν είναι άλλη απο το Βερολίνο όπου και ανανεώσαμε όλοι μαζί το ραντεβού μας!

To Βερολίνο, η πόλη που θα διοργανώσει το WordCamp Europe 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.