Μια παρέα απο WordCamp σε WordCamp

Μια παρέα απο WordCamp σε WordCamp

Το ημερολόγιο γράφει 7 Μαρτίου 2018, η ώρα ήταν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι όταν έλαβα το email που επιβεβαίωνε την συμμετοχή μου ως εθελοντή στο WordCamp Europe 2018. Η χαρά μου είναι μεγάλη, όχι για εμένα. Αλλά για όλους εμάς.

 

Ποιοί είμαστε εμείς

Εντάξει δίκαιο ερώτημα. Αν ασχολείσαι με τον χώρο του WordPress στην Ελλάδα αποκλείεται να μην έχεις συναντήσει κάποιον απο εμάς σε κάποιο chat ή forum. Ονόματα όπως τα Τάκης, Κώστας (έχουμε πολλούς απ’ αυτούς διάβολε!), Γιάννης, Βασίλης, Βαγγέλης αποκλείεται να μην σου λένε κάτι. 🙂 Εγώ προσωπικά νιώθω τυχερός που έχω γνωρίσει τον καθένα ξεχωριστά γιατί αν σκεφτείς τι έχουμε καταφέρει όλοι μαζί τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι και λίγα.

 

Τι κάνουμε

Ο καθένας απο εμάς κάνει κάτι διαφορετικό σαν επάγγελμα. Κάποιοι, δουλεύουν στην ίδια εταιρία και είναι προγραμματιστές, κάποιοι δουλεύουν remote για κάποια εταιρεία στο εξωτερικό ως designers. Άλλοι πάλι είναι freelancers. Όλοι όμως έχουμε κάτι κοινό. To WordPress. Την Ελληνική κοινότητα. Όλοι μας έχουμε αφιερώσει κομμάτι απ’ τον ελεύθερό μας χρόνο σε αυτήν. Για να μάθουμε. Για να βοηθήσουμε. Για να πάρουμε βοήθεια. Για να γίνουμε καλύτεροι. Μέσα απ’ αυτό όμως έχουμε καταφέρει κυρίως να είμαστε μια παρέα όλοι.

Έτσι σαν παρέα δεκαπέντε ατόμων αποφασίσαμε το 2016 να οργανώσουμε το πρώτο μας WordCamp στην Αθήνα. Έτσι το είδαμε όλοι μας και απ ότι φάνηκε στο τέλος καταφέραμε να το περάσουμε και στον κόσμο αυτό. Μια ομάδα καλών φίλων δηλαδή, που εκτός των άλλων διοργανώνει ένα τεχνολογικό συνέδριο. Με την ίδια ακριβώς συνταγή κάναμε και το επόμενο WordCamp το 2017 που έγινε μόλις τον προηγούμενο Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής. Η παρέα αυτή όμως αναζητά συνέχεια καινούργια πράγματα και κάπως έτσι πήραμε την απόφαση να δηλώσουμε ΟΛΟΙ μαζί συμμετοχή σαν εθελοντές στο WordCamp Europe 2018.

 

Το WordCamp Europe

Το WordCamp για την Ευρώπη φέτος θα γίνει στην Σερβία απο τις 14 έως τις 16 Ιουνίου. Ήδη πολλά μέλη απο την οργανωτική ομάδα του WordCamp Athens έχουμε λάβει την έγκριση και θα είμαστε εθελοντές στο μεγάλο αυτό γεγονός για το WordPress βοηθώντας έτσι στην διοργάνωση και λίγο λίγο όλοι μαζί θα προσφέρουμε κάτι στην κοινότητα.

Οι αιτήσεις για να γίνει κανείς εθελοντής είναι ακόμη ανοιχτές. Αν θέλεις κ εσύ να έρθεις μαζί μας μπορείς να συμπληρώσεις την αίτηση απο εδώ. Η δεύτερη και τελική ομάδα εθελοντών θα ανακοινωθεί στα τέλη Απριλίου. Οπότε ακόμη υπάρχει χρόνος. Έλα κ εσύ στην παρέα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.