Δημιουργήστε μια σωστή καμπάνια στο Google AdWords

Δημιουργήστε μια σωστή καμπάνια στο Google AdWords

Μια καμπάνια στο Google ΑdWords για να έχει αποτελεσματικότητα θα πρέπει να έχει αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες της.

Καταρχήν αυτό που θα πρέπει να προσέξετε μιας και πολλοί χρήστες δεν το γνωρίζουν, είναι πως θα πρέπει να έχετε προβλέψει ξεκινώντας για την γλώσσα του περιηγητή που πραγματοποιεί την αναζήτηση.

Προσοχή! Δεν αναφέρομαι στην γλώσσα που θα γίνει η αναζήτηση. Μιλάω για το εάν ο χρήστης που είναι στο google και θέλει να αναζητήσει μια διαφήμισή σας πραγματοποιεί περιήγηση απο το google.com, το google.gr, το google.fr και οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

Για να το αλλάξετε αυτό πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις της καμπάνιας και στο μενού γλώσσες επιλέγετε όλες τις πιθανές γλώσσες που μπορεί να έχουν οι περιηγητές των χρηστών. Εγώ προτείνω να βάλετε τις εξής:

 • Ελληνικά
 • Αγγλικά
 • Γαλλικά
 • Γερμανικά
 • Ισπανικά
 • Τούρκικα

 

Ρυθμίσεις

Να προσέχετε ότι δίνετε πάντοτε την βαρύτητα που αναλογεί στις κινητές συσκευές. Εάν πλοηγηθείτε στο μενού (Ρυθμίσεις -> Συσκευές) θα δείτε την αναλογία εμφάνισης των διαφημίσεων σας ανάμεσα στις συσκευές. Στο παράδειγμα της παρακάτω εικόνας βλέπουμε κάτι που παρατηρείται συχνά. Ο Υπολογιστής να έχει τις περισσότερες εμφανίσεις αλλά η καλύτερη Αναλογία κλικ/εμφανίσεων (CTR) να βρίσκεται είτε στις κινητές συσκευές με πλήρη προγράμματα περιήγησης είτε στις συσκευές tablet με πλήρη προγράμματα περιήγησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι διαφημίσεις σας έχουν μεγαλύτερη αλληλεπίδραση στις κινητές συσκευές μιας και οι χρήστες ανταποκρίνονται περισσότερο. Αυτό που προτείνω να ρυθμίσετε εδώ είναι να επιλέξετε να αυξήσετε την προσαρμογή προσφοράς σε ένα ποσοστό της τάξεως του 15% για να δείτε καλύτερα αποτελέσματα στην διαφήμισή σας.

Μπορείτε να βρείτε περίσσότερα γύρω απο την στόχευση συσκευών εδώ.

Ένας ακόμη παράγοντας που θέλει προσοχή ρυθμίζοντας μια καμπάνια στο Google ΑdWords είναι οι λέξεις κλειδιά. Έστω ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε λέξεις κλειδιά για να προσελκύσουμε πελάτες στο μανάβικο μας στην Ηλιούπολη. Μια πρόχειρη λίστα θα ήταν η εξής:

 • Μανάβικο ηλιούπολη
 • Μανάβικο
 • Εμπόριο Φρούτων
 • Μαναβική
 • Manaviko
 • Manaviko Ilioupoli
 • Φρούτα
 • Λαχανικά

 

Λέξεις κλειδιά

Οι λέξεις κλειδιά απο το σύστημα είναι ρυθμισμένες να λειτουργούν σε ευρεία αντιστοίχηση. Αυτό σημαίνει ότι η διαφήμισή μας θα εμφανίζεται και σε κάποιον που θα κάνει μια αναζήτηση “Εργασία σε μανάβικο στην Πάτρα” γιατί πολύ απλά το σύστημα θα ανασύρει την λέξη μανάβικο απο τις λέξεις κλειδιά μας. Εγώ σας προτείνω να ρυθμίσετε τις λέξεις κλειδιά σε αντιστοίχηση φράσης, πράγμα που σημαίνει ότι η διαφήμισή σας θα εμφανίζεται μόνο αν υπάρχει ολόκληρος ο όρος της λέξης κλειδί μειώνοντας έτσι την πιθανότητα εσφαλμένης αναζήτησης.

Ακόμη ένα πρόβλημα που δημιουργείται απο την παραπάνω λίστα λέξεων κλειδιών όμως είναι ότι το σύστημα δεν ξέρει αν πρέπει να εμφανίσει την διαφήμισή μας στην λέξη-κλειδί Μανάβικο ηλιούπολη ή στην λέξη Μανάβικο κάνοντας μας έτσι να χάνουμε και χρήματα και χρόνο.

Γι’ αυτό να θυμάστε πάντα ότι χρειαζόμαστε μια καθαρή και σαφή λίστα κλειδιών που να βρίσκονται σε αντιστοίχηση φράσης.

Με τις παραπάνω συμβουλές είστε έτοιμοι να εκτοξεύσετε την επισκεψιμότητα στην σελίδα σας στα ύψη έχοντας κάνει μόλις το αυτονόητο. Έχοντας δημιουργήσει μια σωστή καμπάνια στο Google AdWords.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.