Χρήση της γενικής κλίσης στην Ελληνική γλώσσα του WordPress

Γενική κλίση για τους μήνες στην Ελληνική γλώσσα του WordPress

Για να ενεργοποιηθεί η γενική κλίση για τους μήνες στην Ελληνική γλώσσα του WordPress το core τσεκάρει αν πρώτα υπάρχει μορφοποίηση ημερομηνίας του τύπου “d F Y” ή “d F”. Αυτό είναι και το λογικό φυσικά, καθώς το να έχουμε μια μορφή ημερομηνίας Απριλίου 2018 σκέτο δεν βγάζει κάποιο ιδιαίτερο συντακτικό νόημα οπότε το WordPress ελέγχει εάν πριν τον μήνα υπάρχει η ημέρα για να εμφανίσει μετά την μορφή 16 Απριλίου 2018.

Συχνά όμως σε μερικά design είναι χρήσιμο να έχουμε σε ξεχωριστά element την ημέρα, τον μήνα και το έτος για να τα επεξεργαστούμε διαφορετικά με το CSS. Για τον λόγο αυτό δημιούργησα τον παρακάτω κώδικα που παραβλέπει το εισαγόμενο format της ημερομηνίας και εμφανίζει την γενική κλίση για τους μήνες στην ελληνική γλώσσα του WordPress.

Ο κώδικας

Prism Shortcode Error: could not get remote content. HTTP response code 404

Τοποθέτηση

Για να λειτουργήσει η παραπάνω συνάρτηση στην δική σας σελίδα πρέπει να την βάλετε μέσα στο functions.php αρχείο του θέματός σας. Mπορείτε να την καλέσετε όσες φορές θέλετε δίνοντας ως όρισμα κάθε φορά το date_format που θέλετε και το timestamp εάν χρειάζεται. Έχει γραφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συνεργάζεται με τα date_fields του Advanced Custom Fields οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε την συνάρτηση με τις μεταβλητές όπως την χρειάζεστε κάθε φορά.

Λειτουργία

Ένα παράδειγμα χρήσης του παραπάνω κώδικα είναι το εξής:

 echo get_the_declined_date('F');

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.