Οδηγός WooCommerce για αρχάριους

Οδηγός WooCommerce για αρχάριους: Οι Ρυθμίσεις του Ταμείου Μέρος 2ο

Έχουμε μόλις ολοκληρώσει το πρώτο μέρος απο τις ρυθμίσεις ταμείου στο WooCommerce. Σε αυτό το άρθρο του οδηγού για το WooCommerce θα δούμε αναλυτικά τις ρυθμίσεις που αφορούν τους τρόπους πληρωμής που μπορούμε να παρέχουμε στους επισκέπτες του καταστήματός μας.

BACS

Οι ρυθμίσεις της τραπεζικής μεταφοράς στο WooCommere

Οι ρυθμίσεις της τραπεζικής μεταφοράς στο WooCommere

Εδώ μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε αντίστοιχα με τις ανάγκες που έχει το κατάστημά μας τις τραπεζικές μεταφορές. Το μενού είναι απλό και περιλαμβάνει τα εξής πεδία:

  • Τίτλος –> Ορίζετε το όνομα της επιλογής που θα βλέπουν οι χρήστες. (π.χ Τραπεζική κατάθεση)
  • Περιγραφή –> Δίνετε όσο πιο περιγραφικά μπορείτε τον τρόπο που θα λειτουργήσει η τραπεζική μεταφορά ώστε να είναι ξεκάθαρο σε έναν επισκέπτη. (π.χ Κάντε τις πληρωμές σας απευθείας στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το ID παραγγελίας σας ως αποδεικτικό πληρωμής. Η παραγγελία σας δε θα αποσταλεί μέχρι να γίνει εκκαθάριση του ποσού στο λογαριασμό μας. )
  • Οδηγίες –> Εισάγετε τις περαιτέρω οδηγίες που μπορεί να χρειάζετε να δώσετε στους επισκέπτες.
Στοιχεία Λογαριασμού

Στο πεδίο αυτό εισάγετε τα στοιχεία ενός τραπεζικού σας λογαριασμού έτσι ώστε να δέχεστε τις καταθέσεις των πελατών σας.

Εδώ τα πεδία που υπάρχουν είναι τα εξής:

  • Όνομα Λογαριασμού
  • Αριθμός Λογαριασμού
  • Όνομα Τράπεζας
  • Κωδικός sort
  • ΙΒΑΝ
  • BIC / Swift

Πληρωμή μέσω Επιταγής

Επόμενη στην σειρά των πληρωμών είμαι η πληρωμή μέσω επιταγής.

Πληρωμές μέσω επιταγής στο WooCommerce

Πληρωμές μέσω επιταγής στο WooCommerce

Η επιλογή για πληρωμές μέσω επιταγής είναι περισσότερο δοκιμαστικού χαρακτήρα στην εποχή μας καθώς οι τραπεζικές επιταγές έχουν ξεπεραστεί. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή αυτή σας επιτρέπει να κάνετε δοκιμαστικές αγορές για να δοκιμάσετε τα emails παραγγελιών και τις σελίδες ολοκλήρωσης παραγγελίας.

Αντικαταβολή

Σε αυτόν τον τρόπο πληρωμής μπορείτε να δώσετε την δυνατότητα στους πελάτες σας να πληρώσουν με μετρητά κατά την παράδοση της παραγγελίας.

Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε τα εξής πεδία:

  • Τίτλος –> Ο τίτλος που θα εμφανίζεται στους πελάτες κατά την διαδικασία ολοκλήρωσης της παραγγελίας
  • Περιγραφή –> Περιγραφή αντικαταβολής (π.χ Πληρώστε κατά την παραλαβή σας στο κατάστημα με κάρτα ή μετρητά)
  • Οδηγίες –> Οδηγίες για την αντικαταβολή (π.χ Πληρωμή με μετρητά κατά την παράδοση)
  • Ενεργοποίηση για τις μεθόδους αποστολής –> Μπορείτε να ορίσετε σε ποιές μεθόδους είναι διαθέσιμη η αντικαταβολή, διαφορετικά αν παραμείνει κενό το πεδίο αυτό η αντικαταβολή θα είναι διαθέσιμη για όλες τις μεθόδους.
  • Αποδοχή για εικονικές παραγγελίες –> Επιλέξτε αν θα είναι ή οχι διαθέσιμη η αντικαταβολή για τις εικονικές παραγγελίες

Paypal

Εδώ μπορείτε να συνδέσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με τον λογαριασμό σας στο paypal. Αξίζει να αναφερθούμε στις επιλογές για προχωρημένους σε αυτό το σημείο.

Ρυθμίσεις πληρωμής για προχωρημένους στο Paypal

Ρυθμίσεις πληρωμής για προχωρημένους στο Paypal

Στις ρυθμίσεις για προχωρημένους μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις δοκιμαστικές παραγγελίες μέσω του Paypal. Αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη όταν θέλετε να δοκιμάσετε οτι το κατάστημά σας λειτουργεί κανονικά. Στην συνέχεια μπορείτε να ενεργοποιήσετε το debug για την διαδικασία πληρωμής ώστε να έχετε ένα αρχείο καταγραφής για να ξέρετε τι δεν έχει πάει καλά σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί μια πληρωμή. Τέλος μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποίησεις IPN για να ενημερώνεστε όταν μια παραγγελία ακυρώνεται ή γίνεται επιστροφή χρημάτων.  Η επόμενη ρύθμιση αφορά το email του παραλήπτη για να λαμβάνει τις ειδοποιήσεις που αφορούν τις παραγγελίες. Έπειτα μπορείτε να εισάγετε το ID του Paypal για να μην χρησιμοποιήσετε το Paypal ΙPN εάν δεν το επιθυμείτε. Το πρόθεμα του τιμολογίου είναι μια προαιρετική ρύθμιση και συνίσταται να την χρησιμοποιήσετε μόνο σε περίπτωση που έχετε πολλά καταστήματα συνδεδεμένα στον λογαριασμό σας στο Paypal για να μπορείτε να τα ξεχωρίσετε.

Στοιχεία αποστολής & Παράκαμψη διεύθυνσης
  • Αποστολή των στοιχείων αποστολής στο PayPal αντί των στοιχείων χρέωσης. Το PayPal σάς επιτρέπει να αποστείλετε μία διεύθυνση. Αν χρησιμοποιείτε το PayPal για ετικέτες αποστολής μπορεί να προτιμήσετε να αποστείλετε τη διεύθυνση αποστολής παρά τη διεύθυνση χρέωσης.
  •  Ενεργοποιήστε το “address_override” για την αποτροπή της αλλαγής των στοιχείων διεύθυνσης. Το PayPal επιβεβαιώνει τις διευθύνσεις οπότε αυτή η ρύθμιση μπορεί να προκαλέσει σφάλματα (σας προτείνουμε να την κρατήσετε απενεργοποιημένη).
Ενέργειες πληρωμής
  • Δέσμευση & έγκριση –> Στην ρύθμιση αυτή επιλέγουμε αν θέλουμε να δεσμεύονται τα χρήματα αμέσως ή μόνο να εγκρίνεται η πληρωμή.
  • Μορφή σελίδας –> Επιλέγετε αν θέλετε να αλλάξετε την κλασσική σελίδα πληρωμής του Paypal
  • URL εικόνας –> Eισάγετε μια εικόνα του καταστήματός σας που θα φαίνεται κατά την διαδικασία πληρωμής

API

Στην διασύνδεση με το API υπάρχουν τρείς επιλογές.

  • Live API username
  • Live API password
  • Live API signature

Oι επιλογές αυτές είναι μόνο για προγραμματιστές και περισσότερες οδηγίες  μπορείτε να βρείτε εδώ.

7 σχόλια στο “Οδηγός WooCommerce για αρχάριους: Οι Ρυθμίσεις του Ταμείου Μέρος 2ο

  1. Ο/Η Rakinosi λέει:

    Υπάρχει η δυνατότητα για Online πληρωμή με χρεωστική κάρτα κατά την αγορά ενός προϊόντος;

    Το BACS εμφανίζει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αλλά αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης πρέπει να μπει στην εκάστοτε υπηρεσία E-Banking της τράπεζάς του (αν την έχει ενεργοποιήσει) ώστε να κάνει τη μεταφορά, ενώ το Paypal προϋποθέτει ότι ο πελάτης έχει Paypal.

    Δηλαδή, αυτές οι δύο λύσεις είναι κάπως προβληματικές.

    Αυτό που ρωτάω είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος για άμεση Online πληρωμή, όπως π.χ. πληρώνουμε τα εισιτήρια μας στη Ryanair (χαζό παράδειγμα αλλά κατάλαβες). 😛

    Ευχαριστούμε πολύ για τα άρθρα! Μπράβο σου!

  2. Ο/Η ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΡΟΥΝΤΑΣ λέει:

    Kαλησπέρα!
    Φυσικά και δεν θα μπορούσε το WooCommerce να έχει προβλέψει απο μόνο του για την διασύνδεση με κάποια τράπεζα έτσι ώστε να γίνει ηλεκτρονική πληρωμή γιατί οι επιλογές είναι αναρίθμητες. Εδώ έρχονται τα plugin του WooCommerce για να κάνουν την δουλειά αυτή. Μια πάρα πολύ καλή και αξιόπιστη λύση ειναι η Webit η οποία προσφέρει πληρωμές για όλες τις Ελληνικές Τράπεζες. Αναλυτικά δείτε εδώ τις λύσεις που παρέχει: http://www.webit.bz/wordpress-payment-modules-woocommerce-c-23_24_96.html. Ελπίζω να σας βοήθησα 🙂

  3. Ο/Η Rakinosi λέει:

    Υπαρχει καποια δωρεαν επιλογη;

    Πχ η εγκατασταση του Plugin της Πειραιως, αποτι εχω δει χρησιμοποιειται ευρεως, ή αντιστοιχη υπηρεσια της Viva.

    Αν επιτρεπεται, εσυ προσωπικα, εχεις καποια εμπειρια απο καποια συγκεκριμενη υπηρεσια;

    Με συγχωρεις απλα αυτη η ιστορια μου μοιαζει μεγαλο μπερδεμα! 🙂

  4. Ο/Η ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΡΟΥΝΤΑΣ λέει:

    Nαι καταλαβαίνω στην αρχή μοιάζει λίγο περίεργο. Για διασύνδεση με Τράπεζα συστήνω την παραπάνω εταιρία. Δεν ξέρω αν θα ήθελα να έχω σε οποιοδήποτε site μου δωρεάν plugin για πληρωμή με κάρτα (καθώς τα free plugin δεν έχουν support και τόσο συχνά updates) σε κάθε περίπτωση το κόστος της webit δεν είναι και δεν πρέπει να είναι εμποδιο για κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα που θέλει να λειτουργήσει σωστά. Τώρα προφανώς και θα υπάρχουν κ άλλες λύσεις εκεί έξω απλά εγώ προτείνω αυτή γιατί την έχω δοκιμάσει και δουλεύει 100% και αξιόπιστα! 🙂 Το viva ειναι ένας άλλος, διαφορετικός τρόπος πληρωμής. Εκεί δεν απαιτείται σύνδεση με τράπεζα. Για τον συγκεκριμένο τρόπο τα παιδία απ το Papaki έχουν υλοποιήσει ένα πολύ καλό plugin https://wordpress.org/plugins/woo-payment-gateway-for-vivapayments/

    Ελπιζω να διαλεύκανα λίγο το τοπίο 🙂

  5. Ο/Η Rakinosi λέει:

    Ευχαριστω, βοηθας πολυ! Ελπιζω το 1ο WordCamp στη φτωχομανα να ειναι ωραιο!

    Εν τελει, για αρχη, θα ξεκινησω με το PayPal. Αποτι καταλαβαινω, μακροπροθεσμα, δε συμφερει, λογω της προμηθειας που ειναι πανω απο το 3%, οποτε το επομενο διαστημα θα μιλησω με ολες τις τραπεζες για να δω ποια θα μου κανει την καλυτερη προσφορα, ωστε, ειτε να προσπαθησω να αναπτυξω ενα δικο μου προσθετο, ειτε να αγορασω ενα ετοιμο. Εντοπισα και αυτην την εταιρεια, η οποια φαινεται αρκετα αξιοπιστη (αν και δεν εχω ακουσει ή διαβασει καμια κριτικη): https://www.webexpert.gr/wordpress

    Οσον αφορα τη Viva, ξενερωσα, για να χρησιμοποιησεις την υπηρεσια σε αναγκαζει να βγαλεις και να χρησιμοποιεις μια καρτα Viva στις πληρωμες σου κλπ, αλλιως οχι μονο δε συμφερει, αλλα δεν εχει και νοημα να τη χρησιμοποιησεις.

    Το μεγαλο πλεονεκτημα του PayPal ειναι οτι δε χρειαζεται καμια επαφη με την τραπεζα, απλα κανεις ενα λογαριασμο και μπορεις να ξεκινησεις… Αλλα οπως ειπα, εχει διπλασια προμηθεια σε σχεση με τις ελληνικες τραπεζες…

  6. Με παιδέψανε λίγο αλλά βοήθησες να σαι καλά και να συνεχίζεις να μας δίνεις τα φώτα σου.

  7. Ο/Η Μαρία λέει:

    Καλημέρα! Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: όταν ο πελάτης επιλέξει τραπεζική μεταφορά η κατάσταση της παραγγελίας του μπαίνει σε “εκκρεμεί πληρωμή”. Αν δεν ολοκληρώσω την παραγγελία μέσα σε 2 ώρες χειροκίνητα του πάει ακυρωτικό! Πώς μπορώ να αλλάξω το χρόνο αναμονής; κάποιοι δεν στέλνουν εγκαίρως το παραστατικό και πολλοί επίσης αργούν να καταθέσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.