Οδηγός WooCommerce για αρχάριους

Προσθήκη προϊόντος στο WooCommerce με απλά βήματα

Στο προηγούμενο άρθρο  του οδηγού μας είδαμε πως το WooCommerce μας επιτρέπει να εισάγουμε τους τέσσερις διαφορετικούς τύπους προϊόντος, το απλό προϊόν, το ομαδοποιημένο προϊόν, το εξωτερικό προϊόν και το μεταβλητό προϊόν. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε την διαδικασία που ακολουθούμε για την προσθήκη προϊόντος στο WooCommerce.

Πως εισάγουμε ένα απλό προϊόν

Τα περισσότερα απο τα προϊόντα που υπάρχουν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι απλά προϊόντα. Ένα απλό προϊόν μπορεί να παραδοθεί στον πελάτη με διαφορετικούς τρόπους. Για να ξεκινήσουμε την διαδικασία πηγαίνουμε στο μενού Προϊόντα –> Προσθήκη Νέου. Στην νέα σελίδα που ανοίγει εισάγουμε το όνομα του προϊόντος που επιθυμούμε και την περιγραφή στον επεξεραστή κειμένου ακριβώς απο κάτω. Μόλις σκρολάρουμε λίγο θα δούμε τον πίνακα των επιλογών του προϊόντος. Εκεί στην επιλογή Δεδομένα προϊόντος επιλέγουμε το Απλό προϊόν.

Οι ρυθμίσεις που έχουν τα προϊόντα στο WooCommerce

Οι ρυθμίσεις που έχουν τα προϊόντα στο WooCommerce

 

Γενικά

Στην πρώτη καρτέλα που ονομάζεται Γενικά μπορούμε να εισάγουμε την Κανονική τιμή του προϊόντος και την τιμή προσφοράς εφόσον θέλουμε να προγραμματίσουμε να τρέξει το συγκεκριμένο προϊόν με μια χαμηλότερη τιμή στο κατάστημά μας για μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αποθήκη

Η δεύτερη καρτέλα έχει τίτλο Αποθήκη. Εκεί βλέπουμε κατά σειρά τις παρακάτω επιλογές και μπορούμε να ρυθμίσουμε τις εξής λειτουργίες:

  • Κωδικός προϊόντος –> Ο κωδικός προϊόντος είναι ένας αριθμός, ή ένας συνδιασμός αριθμών και γραμμάτων και είναι μοναδικός για κάθε προϊόν.
  • Διαχείριση του αποθέματος –> Απο εδώ επιλέγετε αν θέλετε να κάνετε διαχείριση αποθέματος για το συγκεκριμένο προϊόν.
  • Κατάσταση αποθέματος –> Εδώ ορίζουμε την τρέχουσα κατάσταση του προϊόντος ανάμεσα απο τρεις επιλογές. Σε απόθεμα, Εξαντλημένο και Σε προπαραγγελία
  • Μεμονωμένη πώληση –> Εδώ ρυθμίζουμε αν θέλουμε να πωλείται το τρέχον προϊόν σε μια και μόνο παραγγελία για τον κάθε πελάτη.
Οι επιλογές της αποθήκης προϊόντων στο WooCommerce

Οι επιλογές της αποθήκης προϊόντων στο WooCommerce

 

Αποστολή

Στην τρίτη καρτέλα που ονομάζεται Αποστολή μπορούμε να ρυθμίσουμε το βάρος του προϊόντος, τις διαστάσεις του και επίσης να το κατατάξουμε σε μια κατηγορία αποστολής.

Οι ρυθμίσες αποστολής στο WooCommerce

Οι ρυθμίσες αποστολής στο WooCommerce

 

Συνδεδεμένα Προϊόντα

Εδώ σε αυτή την καρτέλα μπορείτε να κάνετε δυο ρυθμίσεις. Η πρώτη ρύθμιση αφορά την αύξηση πωλήσεων. Μπορείτε να εισάγετε άλλα προϊόντα σχετικά με το τρέχον που δημιουργείτε ή ακόμη προϊόντα που κάνουν πολλές πωλήσεις. Αυτά συνήθως εμφανίζονται κάτω απο το προϊόν ως προτεινόμενα προϊόντα και είναι ένας καλός τρόπος να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Η επόμενη επιλογή αφορά τα προϊόντα παράλληλης πώλησης, για παράδειγμα αυτή την ρύθμιση πρέπει να την ενεργοποιήσετε όταν ένα προϊόν αποτελείται απο πολλά μέρη.

 

Ιδιότητες
Η εισαγωγή ιδιοτήτων σε ένα προϊόν στο WooCommerce

Η εισαγωγή ιδιοτήτων σε ένα προϊόν στο WooCommerce

Ενας χρήστης μπορεί να εισάγει περισσότερα χαρακτηριστικά για ένα προϊόν με τις ιδιότητες.

Πως εισάγουμε νέες ιδιότητες;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Εισάγουμε το όνομα της ιδιότητας π.χ χρώμα και στην τιμή βάζουμε με κενά την κάθε μια επιλογή που θα έχει ο χρήστης. (Να σημειώσω οτι στο απλό προϊόν οι ιδιότητες έχουν απλά ενημερωτικό χαρακτήρα. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά στο μεταβλητό προϊόν όλη την χρήση των ιδιοτήτων)

Το μενού εισαγωγής ιδιοτήτων στο WooCommerce

Το μενού εισαγωγής ιδιοτήτων στο WooCommerce

 

Για προχωρημένους

Εδώ στην επιλογή αυτή μπορούμε να ορίσουμε μια σημείωση για ένα προϊόν, να αλλάξουμε την σειρά με την οποία θα εμφανίζεται το προϊόν αυτό στο γενικό λιστάρισμα των προϊόντων και μπορούμε να επιλέξουμε αν θέλουμε τις αξιολογήσεις ενεργές ή ανενεργές για το τρέχον προϊόν.

Εφόσον έχουμε συμπληρώσει όλα τα στοιχεία μας το τελικό προϊόν θα πρέπει να φαίνεται κάπως έτσι:

Ένα απλό προϊόν σε προσφορά

Ένα απλό προϊόν σε προσφορά

18 σχόλια στο “Προσθήκη προϊόντος στο WooCommerce με απλά βήματα

  1. Ο/Η Γιάννης Παπαδόπουλος λέει:

    Υπάρχει κάποιο πρόσθετο για μαζική προσθήκη προϊόντων από .xlsx αρχείο και όχι μόνο από csv;
    Ευχαριστώ

    1. Ο/Η ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΡΟΥΝΤΑΣ λέει:

      Καλησπέρα Γιάννη. Εγώ θα το πήγαινα ανάποδα αυτό το request. Γιατί δεν μετατρέπεις το αρχείο xls σε csv ώστε να γίνει το import με τον παραδοσιακό τρόπο;

  2. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Χαιρετώ και ευχαριστώ προκαταβολικά
    Έχω το προϊόν Α που δέχεται ανταλλακτικά το προϊόν Β, επίσης και τα δύο πωλούνται χωριστά.
    Στην εμφάνιση του προϊόντος Α πρέπει να εμφανίζεται το προϊόν Β σαν προϊόν που συνδέεται με το Α και το αντίστροφο στην εμφάνιση του Β.
    Από ότι έχω καταλάβει η μόνη επιλογή που έχω να προσθέσω το προϊόν Β στα “Συνδεδεμένα προϊόντα–>Αύξηση πωλήσεων” του προϊόντος Α. Οπότε και θα εμφανίζεται στην ενότητα “ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ…”
    Έχω άλλη δυνατότητα ???
    Επίσης το λεκτικό “ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ…” από που μπορώ να το αλλάξω ???

    Ευχαριστώ!!!

    1. Ο/Η Ιάκωβος Φρούντας λέει:

      Καλησπέρα Γιάννη!

      Χάνεις κάτι απ το setup που θέλεις να φτιάξεις. Εσύ δεν χρειάζεσαι την αύξηση πωλήσεων αλλά το γκρουπάρισμα των προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ αυτόν τον χρήσιμο όδηγό.

  3. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Καλησπέρα σας,
    Θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να προσθέσω μαζικά σε προϊόντα ένα κείμενο στην Σύντομη μικρή Περιγραφή και αν ναι πως;
    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    1. Ο/Η Ιάκωβος Φρούντας λέει:

      Καλησπέρα Γιώργο!

      Μπορείς να το κάνεις αυτό κάνοντας export τα προϊόντα και να επεξεργαστείς το csv αρχείο στην αντίστοιχη του στήλη.

  4. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    Καλησπέρα, βάζω κανονικά τα προϊόντα που θέλω μου τα εμφανίζει κανονικά αλλά όταν κλικαρω πάνω σε ένα προϊόν για να δω τις αναλυτικές πληροφορίες (μέγεθος, χρώμα κτλ)μου βγάζει η σελίδα δεν βρέθηκε…μήπως γνωρίζεται τον λόγο?

    1. Ο/Η Ιάκωβος Φρούντας λέει:

      Καλησπέρα Δημήτρη! Αν έχω καταλάβει καλά κάτι δεν πάει σωστά με τα permalinks σου, Πήγαινε στο μενού Settings > Permalinks και κάνε ένα save στην σελίδα. Αν δεν διορθωθεί με αυτό επικοινώνησε μαζί μου απο την φόρμα επικοινωνίας ώστε να το αναλάβω σαν task εάν χρειάζεσαι περαιτέρω βοήθεια. Σε ευχαριστώ πολύ!

  5. Ο/Η nagia λέει:

    Καλησπέρα σας,

    Ηθελα να ρωτησω πως γινεται να προσθέσω σε ενα προϊόν (κατω απο το προσθηκη στο καλαθι), ένα πλαισιο που θα λεει “Σχολια παρραγγελίας” και θα μπορει ο πελατης να πληκτρολογήσει τη λεξη που θελει να γραψει πχ σε ενα custom προϊόν!

  6. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    Γειά σας,

    στην “Κατάσταση αποθέματος” υπάρχουν οι 3 γνωστές επιλογές.
    Μπορούμε να προσθέσουμε τέταρτη, ή να μετονομάσουμε κάποια από αυτές;

    ευχαριστώ.

  7. Καλησπέρα σας, θελω να σας ρωτήσω την λέξη ΠΡΟΣΦΟΡΑ στα Ελληνικά που εμφανίζει σε ενα προιόν που είναι σε προσφορά, πως μπορώ να την επεξεργαστώ και να την αλλάξω στα Αγγλικά/
    Σας ευχαριστώ πολυ.

  8. Ο/Η Bandi Ana Maria λέει:

    Καλησπέρα κάνω προσθήκη μεταβλητό προϊόν κάποια μπουφάν όλα καλά όμως στο eshop δεν εμφανίζεται τα μεγέθη που κανό λάθος ??

    1. Ο/Η Ιάκωβος Φρούντας λέει:

      Καλησπέρα Άννα Μαρία.

      Το πιο πιθανό είναι να μην έχεις ορίσει τις παραλλαγές μέσα στο προϊόν και γι αυτό να μην σου εμφανίζονται στο front end.

      Επειδή είναι δύσκολο να σε βοηθήσω απο εδώ χωρίς να έχω ρίξει πρώτα μια ματιά στην σελίδα αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να μου αναθέσεις αυτό το task.

      Σε ευχαριστώ!

  9. Ο/Η paraskevi λέει:

    καλησπέρα! όταν μπαίνω να επεξεργαστώ ένα προϊόν (μεταβλητο)και πηγαίνω ιδιότητες και επιλέγω μέγεθος δεν μου εμφανίζει τα μεγέθοι ενώ τα έχω εισάγει στις ιδιότητες! δεν έχω καταλάβει τι κάνω λάθος.

  10. Ο/Η κατερινα λέει:

    Καλησπέρα, ηθελά να ρωτήσω αν θέλω το προιόν να πωλείται ανα 10 τεμάχια π.χ. αντί για ανά τεμάχιο. Αυτό πως το αλλάζω?

  11. Ο/Η Μαρία λέει:

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν το woocommerce παρέχει την δυνατότητα να μην εμφανίζονται οι τιμές παρά μόνο όταν γίνεται login και είσοδος εγγεγραμμένου χρήστη; Και αν ναι, πώς αυτό είναι εφικτό;;

    1. Ο/Η Ιάκωβος Φρούντας λέει:

      Καλησπέρα Μαρία,

      Απο μόνο του το WooCommerce δεν έχει αυτή την δυνατότητα θα πρέπει είτε να το κάνεις προγραμματιστικά ή να βρεις κάποιο πρόσθετο που να κάνει αυτό που χρειάζεσαι. Σε ευχαριστώ!

  12. Ο/Η Φωτεινή Χειμώνα λέει:

    Καλησπέρα, πως μπορώ να βάλω στο woocommerce να παρακολουθώ τους πελάτες όταν βάζουν κάτι στο καλάθι άσχετα αν θα πραγματοποιηθεί η αγορά στην συνέχεια.
    Υπάρχει τέτοια επιλογη;

    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.