Πως θα αναζητήσω τεχνική υποστήριξη για ένα WordPress site;

Πως θα αναζητήσω τεχνική υποστήριξη 24/7 για ένα WordPress site;

Βρισκόμαστε στο έτος 2019. Το WordPress ήδη τροφοδοτεί το 29% των σελίδων που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Άρα καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι μιλάμε για μια πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου η οποία απευθύνεται σε ένα μεγάλο πλήθος ατόμων εκεί έξω. Όπως κάθε αγορά έτσι και η αγορά του WordPress κρύβει παγίδες. Για να βρίσκεσαι εδώ σε αυτό το άρθρο κατά πάσα πιθανότητα έχεις μια σελίδα σε WordPress και σε απασχολεί η τεχνική υποστήριξη. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να κάνω σαφή όλα όσα χρειάζεται να αναζητήσει κάποιος στην αγορά για να έχει σωστή τεχνική υποστήριξη για το WordPress site του.

Ανάλυσε τις ανάγκες της σελίδας σου

Να στο θέσω απλά. Έχεις ένα αυτοκίνητο. Δεν θεωρείς δεδομένο οτι ξέρεις πόσα άλογα και πόσα κυβικά είναι; Το τι καύσιμο χρειάζεται για να δουλέψει σωστά; Κάτι αντίστοιχο χρειάζεται να κάνεις και με την ιστοσελίδα σου. Θα πρέπει για παράδειγμα να γνωρίζεις σε ποιά εταρεία φιλοξενείται η ιστοσελίδα σου, σε τι σέρβερ, και τι σου παρέχει αυτός ο σέρβερ. Για παράδειγμα κρατάει backup; Και αν ναι πόσο συχνά; Αυτό το κομμάτι θα πρέπει να είναι συνάρτηση της συχνότητας με την οποία ανανεώνεται η ιστοσελίδα σας. Π.χ ένα ειδησεογραφικό site που μπορεί να έχει και 100 νέα άρθρα την ημέρα χρειάζεται 4-5 backup ημερησίως. Ένα προσωπικό blog που αρθρογραφεί κάποιος μια φορά την εβδομάδα καταλαβαίνουμε πως ένα backup μια φορά την ημέρα είναι αρκετό. Γενικά θα πρέπει να είστε σε θέση να απαντήσετε σε ερωτήσεις όπως οι παραπάνω όταν αναζητείτε τεχνική βοήθεια. Το επόμενο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι το τι αποτελέσματα θέλετε εσείς όταν αναζητάτε τον όρο τεχνική υποστήριξη WordPress.

Τεχνική υποστήριξη WordPress

Πως θα αναζητούσα εγώ τεχνική υποστήριξη για το WordPress site μου

Επειδή μου είναι δύσκολο να το θέσω με βήματα αποφάσισα οτι είναι πιο σωστό να το γράψω ανάποδα. Πως δηλαδή θα ζητούσα εγώ τεχνική υποστήριξη για την σελίδα μου. Ας πάρουμε για παράδειγμα την ιστοσελίδα μου. Οι ανάγκες αυτής της ιστοσελίδας είναι μικρές. Πρόκειται για ένα προσωπικό blog στο οποίο αρθρογραφώ μόλις μερικές φορές τον μήνα. Αν αναζητούσα τεχνική υποστήριξη σίγουρα θα έψαχνα κάποιον άνθρωπο ή κάποια εταιρεία που θα μπορούσε να αναλάβει όλο το τεχνικό κομμάτι της ιστοσελίδας ώστε εγώ να σχολούμαι μόνο με τον σκοπό για το οποίο δημιούργησα την σελίδα, δηλαδή την παραγωγή περιεχομένου.

Τι θα ήθελα να μου παρέχει η τεχνική υποστήριξη
  • Φιλοξενία σε ένα server που ο τεχικός θα έχει πλήρη πρόσβαση και υποστήριξη της δομής.
  • Προστασία σε επίπεδο server μέσα απο κάποιο Firewall
  • Αναβάθμιση όλων των προσθέτων του WordPress όταν αυτό απαιτείται
  • Αναβάθμιση του WordPress όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο
  • Λήψη backup ανά τακτά χρονικά διαστήματα
  • Αναβάθμιση του theme για κάλυψη πιθανών κενών ασφαλείας
  • Δυνατότητα διορθώσεων/παραμετροποιήσεων στο theme
  • Εγκατάσταση προσθέτων
Τι δεν θα ζητούσα απο την τεχνική υποστήριξη WordPress
  • Πρόσβαση Administrator. Εφόσον καλύπτομαι απ’ όλα τα παραπάνω δεν χρειάζομαι full access για να βλέπω ενοχλητικές ρυθμίσεις. Θα εστίαζα στο περιεχόμενό μου και το πως θα το κάνω ακόμη καλύτερο.
  • Πρόσβαση FTP. Επίτελους δεν θα χρειάζεται να σκαλίζω τον σέρβερ με κίνδυνο να χαλάσω κάτι.
  • Εγκατάσταση ενός συγκεκριμένου προσθέτου επειδή έχω δει οτι είναι καλό ή επειδή με έχει συμβουλέψει κάποιος φίλος. Εδώ να σας πω πως θα ζητούσα την συμβουλή του τεχνικού, αφού πρώτα θα περιέγραφα την λειτουργία που θέλω να προσθέσω στο site μου. Για παράδειγμα θέλω πολύγλωσσικότητα. Δεν θα επέμενα ποτέ πχ να εγκατασταθεί συγκεκριμένα το WPML. Αντ’ αυτού θα συζητούσα με τον τεχνικό μου την ανάγκη οποία είναι συγκεκριμένη και θα συμβουλευόμουν τον τρόπο που θα μου πρότεινε να το λύσω.

Τι πετυχαίνω

Εάν κάποιος αναζητήσει τεχνική υποστήριξη για την σελίδα του με τα παραπάνω κριτήρια νομίζω ότι θα έχει καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Αφενός θα έχει πετύχει την εύρυθμη λειτουργία της σελίδας του και αφετέρου θα μπορεί να εστιάσει ανενόχλητος στον σκοπό για τον οποίο δημιούργησε την σελίδα του. Την δημιουργία περιεχομένου και την προώθηση της επιχείρησής του ή του προϊόντος του.

Εάν θέλεις να με ρωτήσεις περισσότερα ή χρειάζεσαι περισσότερες συμβουλές, μπορείς να μου στείλεις ένα μήνυμα απο εδώ.

Ένα σχόλιο στο “Πως θα αναζητήσω τεχνική υποστήριξη 24/7 για ένα WordPress site;

  1. Ο/Η Γιαννης λέει:

    Καλησπέρα σας….στα αρθρα του σιτε μου δεν εμφανίζεται ο συντάκτης καθόλου. Τι μπορω ναα κανω γιαυτο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.