To plugin Jackshare στο WordPress

Να σας συστήσω το Jackshare. Ένα plugin για τα Social media

Η αλήθεια είναι πως plugin για τα social media υπάρχουν πολλά στο WordPress. Είχα κουραστεί να ψάχνω ένα ελαφρύ, απλό πρόσθετο που δεν θα καθυστερεί τις σελίδες που δημιουργώ και να μην τις φορτώνει με λειτουργικότητα που δεν χρειάζομαι.

Έτσι λοιπόν αναγκαζόμουν κάθε φορά σε κάθε νέο project που αναλάμβανα να δημιουργούσα τα κουμπιά απ την αρχή. Κόψε γραμματοσειρά, κάνε τα να έχουν background, να είναι τετράγωνα, στρογγυλά. Αυτή την διαδικασία την έκανα είκοσι φορές μέσα σε ένα χρόνο και σκέφτηκα να την “πακετάρω” σε ένα πρόσθετο. Να την εμπλουτίσω με κάποια βασικά στοιχεία για να την μοιραστώ με τον κόσμο.

Το Jackshare

Κάπως έτσι γεννήθηκε το Jackshare. Ένα απλό και “ελαφρύ” πρόσθετο για να μοιραζόμαστε το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας στα social media. Τουλάχιστον έτσι το σκεφτόμουν και έτσι το προσέγγισα σε επίπεδο κώδικα. Το plugin ξεκίνησα να το γράφω μέσα στις διακοποιές; των Χριστουγέννων και για τον λόγο αυτό ήταν κάπως πρόχειρα οργανωμένο.

Μου πήρε τρεις μήνες και 15 tags για να στρώσει όμορφα το plugin σε κάθε σελίδα αλλά τελικά νομίζω πως άξιζε τον κόπο. Το Jackshare μπορείτε να το βρείτε στο επίσημο repository των plugin του WordPress για να το κατεβάσετε και στην δική σας σελίδα.

Αν έχετε χρόνο και όρεξη θα ήθελα να μου στείλετε τα σχόλιά σας και τις προτάσεις σας είτε με μήνυμα είτε στα σχόλια απο κάτω για να γίνει το Jackshare ακόμη καλύτερο τον επόμενο καιρό. Στο άμεσο μέλλον σκέφτομαι να προσθέσω έναν counter για το κάθε social medium ξεχωριστά ώστε να φαίνονται τα συνολικά shares. Αν έχετε και άλλες ιδέες για το πως θα ήταν χρήσιμο να επεκτείνω το plugin, ευχαρίστως να τις ακούσω 🙂

Α, και για το τέλος! Αν θέλετε κάντε ένα review για να συνεχίσουμε το σερί.

Τα reviews που έχει το Jackshare

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.