Αξίζει να προσφέρεις σε μια κοινότητα

Προσφορά σε κοινότητα: Γιατί αξίζει κανείς να επενδύσει στον εθελοντισμό

Το ημερολόγιο δείχνει 12 Ιουλίου 2019, τυπικά βρισκόμαστε σχεδόν δύο μήνες μετά το τρίτο WordCamp Athens. Ακόμη υπάρχει διάχυτος ενθουσιασμός ανάμεσα στον κόσμο για την εκδήλωση αυτή. Τόσο η χαρά, όσο και η κούρασή μας ήταν μεγάλη. ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν ασχολείται με τo κομμάτι της κούρασης. Αντιθέτως, όλοι εστιάζουν στο κομμάτι της χαράς. Απο που ακριβώς προκύπτει αυτή η χαρά όμως; Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω όσο το δυνατόν καλύτερα στις επόμενες γραμμές.

Δουλειά ή χόμπι;

Πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω. Είμαι μάλλον απο τους τυχερούς που κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα. Ίσως να φταίει το γεγονός οτι όταν δεν δουλεύω σκαλίζω συνέχεια νέα πράγματα στο internet. Ίσως να φταίει το οτι θέλω να μοιραστώ αυτά τα 5-10 πράγματα που ξέρω με τον κόσμο για να βοηθήσω με την σειρά μου να εκπαιδευτεί περισσότερος κόσμος γύρω απο το web ώστε να έχουμε περισσότερη κοινή γνώση και εμπειρίες να μοιραστούμε.

Σκεπτόμενος όλα τα παραπάνω ξεκίνησα να συμμετέχω εθελοντικά στην Ελληνική κοινότητα του WordPress το 2015. Απο τότε και μόλις τέσσερα χρόνια μετά έχω συνδράμει εθελοντικά στα παρακάτω:

Φαίνονται πολλά event για 4 χρόνια; Είναι! Αλλά είναι εφικτό να βοηθά κανείς μια τόσο μεγάλη κοινότητα όσο η Ελληνική κοινότητα του WordPress και να διοργανώνονται ταυτόχρονα τόσα πολλά events. Το μυστικό; Είναι απλό. Υπάρχει πολύς κόσμος που ασχολείται και συμμετέχει εθελοντικά και έτσι ο καταμερισμός εργασίας γίνεται ευκολότερος και τα task πιο μικρά και εφικτά με την σειρά τους.

Αξίζει όμως πραγματικά ο εθελοντισμός;

Αν ακόμη αναρωτιέσαι η απάντηση είναι μια. ΝΑΙ! Γιατί;

  • Γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους
  • Βοηθάς με τις γνώσεις σου τον κόσμο να μάθει κάτι καινούριο
  • Θα σου πω το “κλισέ” κάνεις καινούριους φίλους
  • Αποκτάς περισσότερη εμπειρία στην διαχείριση μεγάλων ομάδων
  • Εξασκείς την κριτική σου σκέψη περισσότερο κ γρηγορότερα
  • Μοιράζεσαι χρόνο κάνοντας δημιουργικά πράγματα
  • Πετυχαίνεις στόχους κ αυτό σε βοηθά στην επαγγελματική σου πορεία

Αν βρίσκεις τα παραπάνω πράγματα ενδιαφέροντα, τότε επικοινώνησε μαζί μου για να σου μιλήσουμε και να σου πω πως μπορείς και εσύ απο την δική σου πλευρά να βοηθήσεις εθελοντικά την Ελληνική κοινότητα του WordPress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.