Οι εντυπώσεις μου όταν χρησιμοποίησα τον Elementor στο WordPress

Ο Elementor και οι πρώτες μου εντυπώσεις στο WordPress

Η αλήθεια είναι οτι είχα ακούσει για τον Elementor εδώ και δύο χρόνια αλλά ποτέ δεν είχε χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσω σε κάποιο project μέχρι χθες, ή μάλλον για να ακριβολογώ δεν τόλμησα να τον χρησιμοποιήσω. Πρόσφατα προέκυψε μια έκτακτη ανάγκη για ένα “γρήγορο” project μιας σελίδας και έτσι σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τον γνωστό page builder για να πειραματιστώ.

Tα τελευταία χρόνια προσπαθώ όσα πράγματα κάνω στο WordPress να είναι from scratch γιατί είχα κουραστεί με τους page builders (βλέπε Visual Composer). Για να είμαι ειλικρινής κυρίως με είχαν κουράσει τα “σκουπίδια” που άφηναν πίσω τους σε περίπτωση που ήθελες να ανεξαρτητοποιηθείς απο αυτούς. Η διαδικασία για να καθαρίσεις το περιεχόμενό σου μετά γίνονταν ένα ολόκληρο project απο μόνη της.

Η άποψή μου για τον Elementor page builder

Ο Elementor

Διατίτθεται τόσο σε free οσο και σε paid version. Στην paid έκδοση προς το παρόν έχω εντοπίσει κυρίως προσθήκες που αφορούν τα templates, και την προσθήκη header & footer καθώς για τα υπόλοιπα χρησιμοποιώ δικά μου plugin.

Θετικά
  • Μου άρεσε πολύ που μπορώ να προσθέσω εύκολα με 2 κλικ ένα νέο page template
  • Βρήκα εξαιρετικά χρήσιμο ότι το page template είναι responsive απο μόνο του
  • Η επεξεργασία των επιμέρους sections γίνεται πραγματικά πολύ απλή
  • Δεν επιβαρύνει υπερβολικά τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας όπως άλλοι page builders
  • Δίνει την δυνατότητα να σώσεις το τελικό σου template για να το χρησιμοποιήσεις και κάπου αλλού μετά
  • Έχει πολλές επιλογές για να φτιάξει κάποιος μια όμορφη σελίδα και στην δωρεάν του έκδοση
  • Έχει μια πολύ χρήσιμη σελίδα με documentation για κάποιον που δεν έχει έρθει ξανά σε επαφή με page builders εξηγώντας ουσιαστικά όλες τις λειτουργίες που παρέχει
Αρνητικά
  • Δεν συνεργάζεται άψογα με όλα τα theme που υπάρχουν στην αγορά του WordPress.

Γενικά σχόλια

Θα τον συνιστούσα σε κάποιον για να φτιάξει γρήγορα μια σελίδα σε ένα site. Προσοχή όμως. Είναι page builder και οχι theme. Οπότε αν θέλεις σε παραπάνω απο μια σελίδα το ίδιο template με μενού και λειτουργικότητα δεν είναι τόσο χρηστικό εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.