Σχετικά με εμένα

Ιάκωβος Φρούντας WordPress DeveloperΕίμαι ο Ιάκωβος. Μεγάλωσα και ζώ στην Αθήνα τα τελευταία 30 χρόνια. Το 2007 έδωσα Πανελλήνιες εξετάσεις και ξεκίνησα να σπουδάζω πληροφορική στο ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Το 2014 και αφού ολοκλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία ολοκλήρωσα το πτυχίο μου και ορκίστηκα παίρνοντας τον τίτλο του Μηχανικού Πληροφορικής. Για ένα εξάμηνο πέρασα απο την βλαβοδιαχείριση του OTE καθώς εκεί έκανα την πρακτική μου άσκηση.

Το Web Development

Ο κόσμος του Web Development και της κατασκευής ιστοσελίδων ανοίχτηκε μπροστά μου το 2009. Αφορμή στάθηκε μια εργασία στο μάθημα πρωτόκολλα επικοινωνιών όπου τότε δημιούργησα την πρώτη μου στατική ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας το Dreamweaver για τις ανάγκες του εργαστηρίου. Απο τότε δεν σταμάτησα να ασχολούμαι και να ψάχνομαι με ότιδήποτε αφορά το web. Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τεχνολογίες όπως το Joomla, μιας και πάνω σε αυτό βάσισα την πτυχιακή μου εργασία όσο φοιτούσα στο ΤΕΙ. Για τις ανάγκες της εργασίας κατασκέυασα μαζί με έναν συμφοιτητή μου τις σελίδες για τα Τμήματα Νοσηλευτικής και Προσχολικής Αγωγής που στεγάζονται στο ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Το 2015 παρακολούθησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΓΚΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ». Στα πλαίσια της πτυχιακής μου εργασίας κατασκεύασα την σελίδα του Εργαστηρίου τηλεκπαίδευσης.

Η γνωριμία μου με το WordPress

Το 2012 ήταν η πιο κομβική χρονιά για την έως σήμερα πορεία μου επαγγελματικά. Τότε γνώρισα το WordPress καθώς ανέλαβα να φτιάξω για ένα φίλο πειραματιζόμενος ένα blog. Απο τότε μέχρι σήμερα λίγο πολύ έχω κατασκευάσει πάνω απο 100 ιστοσελίδες βασισμένες σε WordPress. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζομαι στην εταιρία Nevma που εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων με βάση το WordPress.

Η κοινότητα του WordPress

Παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα, απο το 2014 μέχρι και σήμερα αποτελώ μέλος της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας έχουμε οργανώσει 2 διαδοχικά WordCamp Athens. Ένα το 2016 που φιλοξενήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και ένα το 2017 που φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Βοηθώντας την κοινότητα έχω κατασκευάσει την νέα της ιστοσελίδα και έχω ανεβάσει το theme στο Github. Εάν θέλεις μπορείς να το κατεβάσεις απο εκεί δωρεάν.

Έχω επίσης δημιουργήσει και 2 πρόσθετα για το WordPress τα οποία μπορείς να βρείς και να κατεβάσεις εδώ.

Το χόμπι μου

Πρέπει να ξέρεις οτι μου αρέσει πολύ η μουσική. Αν είσαι φίλος μου στο Facebook ή σε κάποιο άλλο social medium αυτό είναι κάτι που μπορείς να το συμπεράνεις έυκολα. Ακούω μουσική και ραδιόφωνο απο μικρός και καθημερινά. Έχω τρέλα με την ηλεκτρονική μουσική και τα beats. Απ τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι και το 2019 διοχετεύα την τρέλα μου αυτή στο ραδιόφωνο. Έκανα μια δίωρη εκπομπή κάθε Παρασκευή στις 20:00 στον Joinradio.

Πλέον το 2021 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στο ραδιόφωνο για εμένα μέσα απο την φιλόξενη συχνότητα του Samano Radio. Στον Samano δίναμε ραντεβού κάθε Τρίτη απο τις 21:00 μέχρι και τις 23:00 στην εκπομπή “Το bar το Ναυάγιο” που πραγματοποιήθηκε απο τον Μάϊο μέχρι και τον Ιούλιο του 2021.

Πιστοποιήσεις